Familie » Alimentatie copii & adolescenti
Soluţia pentru a reduce riscul alergiilor alimentare la copii
Dacă mult timp oamenii de ştiinţă erau convinşi că probioticele sunt o soluţie contra alergiilor alimentare, de curând, cercetătorii şi-au îndreptat atenţia spre prebiotice.
Prebioticele favorizează înmulţirea bacteriilor intestinale ale microflorei normale a intestinului, ceea ce determină un efect inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor patogene, prevenind infecţiile intestinale.
Mai mult, prebioticele prezintă capacitate adsorbantă, reţinând pe suprafaţa lor diferite substanţe care, astfel, nu se mai absorb de la nivelul intestinului (aşa cum sunt colesterolul, o parte din acizii graşi şi diferite toxine cu potenţial cancerigen).
Prebioticele se găsesc în ceapă, praz, sparanghel, cicoare, gulii, banane, sfeclă, migdale, cereale, soia.
Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay
Îți mai recomandăm:
Procesul de detoxifiere necesită perseverenţă şi disciplină, şi este cheia unui organism sănătos. Citește mai mult...
***
Mihaela Bilic, Gheorghe Mencinicopschi, Serban Damian, Lygia Alexandrescu si Ovidiu Bojor va spun ce mananca. Găsește-ți motivația!