Familie » Dulciuri
Glucoză - fructoză: Pericol pentru siluetă sau nu?
De ce l-au luat în colimator nutriţioniştii? Şi dacă este atât de rău cum spun ei, de ce este strecurat cu atâta fervoare în cele mai diverse oferte culinare?
De ce se regăseşte în atâtea produse? Simplu ca bună ziua: pentru că este mai ieftin decât zaharoza, zahărul adevărat obţinut din sfeclă sau trestie de zahăr. Cum este obţinut? Amidonul din cereale, grâu sau mălai este descompus în unităţi de glucoză, iar o parte dintre acestea este transformată, apoi, în fructoză - substanţă cu putere de îndulcire net superioară zahărului propriu-zis. Deci: pui mai puţin şi îndulceşte mai mult. În acest duo glucoză-fructoză, cel mai mare duşman al sănătăţii nostre este fructoza.
Care sunt dozele sănătoase? 40-50 g/zi reprezintă "raţia" corectă pentru un adult (copiii vor consuma, se înţelege, mult mai puţin). Prin urmare... consumă maximum 3-4 fructe/zi (30 g de fructoză); un pahar de suc de fructe = un fruct; redu la minimum consumul de alimente industrializate care conţin sirop de glucoză-fructoză sau doar fructoză sau izoglucoză (citeşte cu atenţie eticheta!).
Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?
Îți mai recomandăm:
Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza. Citește mai mult...
***
Studiile au aratat ca cei care se pun pe slabit intr-o zi de marti esueaza lamentabil. Găsește-ți motivația!