Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Familie » Dulciuri

De ce l-au luat în colimator nutriţioniştii? Şi dacă este atât de rău cum spun ei, de ce este strecurat cu atâta fervoare în cele mai diverse oferte culinare?

De ce se regăseşte în atâtea produse? Simplu ca bună ziua: pentru că este mai ieftin decât zaharoza, zahărul adevărat obţinut din sfeclă sau trestie de zahăr. Cum este obţinut? Amidonul din cereale, grâu sau mălai este descompus în unităţi de glucoză, iar o parte dintre acestea este transformată, apoi, în fructoză - substanţă cu putere de îndulcire net superioară zahărului propriu-zis. Deci: pui mai puţin şi îndulceşte mai mult. În acest duo glucoză-fructoză, cel mai mare duşman al sănătăţii nostre este fructoza.

Care sunt dozele sănătoase? 40-50 g/zi reprezintă "raţia" corectă pentru un adult (copiii vor consuma, se înţelege, mult mai puţin). Prin urmare... consumă maximum 3-4 fructe/zi (30 g de fructoză); un pahar de suc de fructe = un fruct; redu la minimum consumul de alimente industrializate care conţin sirop de glucoză-fructoză sau doar fructoză sau izoglucoză (citeşte cu atenţie eticheta!).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza. Citește mai mult...

***

Varza este alimentul vedeta al celebrei cure de slabire cu supa de varza. Găsește-ți motivația!

Mananca la micul dejun cereale

Mananca la micul dejun cereale


Publicat în Evenimentul Zilei

Fibrele si vitaminale continute de cereale permit pastrarea unui nivel optim de energie in prima parte a zilei.

O jumatate de castron de cereale sunt suficiente la masa de dimineata, in combinatie cu ceai, lapte sau iaurt. Daca nu aveti probleme cu greutatea, puteti consuma orice tip, insa daca aveti, evitati produsele care contin ciocolata si bazati-va mai mult pe cerealele din tarate.

"50% din dieta zilnica trebuie sa fie reprezentata de glucide (fainoase, cereale si zahar). Glucoza este singura sursa de energie pentru organism, iar cerealele sunt cel mai la indemana ajutor fiindca pe langa fibre au si o cantitate semnificativa de vitamine din grupul B (in special B1)", explica nutritionistul Mihaela Bilic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, prof. dr. Nicolae Hâncu, consideră că nutriţioniştii cei mai buni putem fi noi înşine, dacă asimilăm informaţiile corecte. Citește mai mult...

Printre alimentele periculoase pentru silueta se numara sosurile fara grasime (fat-free) si dulciurile fara zahar (sugar-free). Găsește-ți motivația!

Pentru a scapa de kilogramele in plus acumulate in ultima perioada puteti incerca regimul Dukan, care promite pierderea a 10 kilograme in 14 zile.

Etapa de atac - trebuie urmata 9 zile. In aceasta faza persoanele care incep cura vor manca numai proteine. Printre alimentele cu un continut ridicat de proteine se numara carnea, laptele si produsele lactate, branzeturile, ciupercile, fasolea, ouale, mazarea si lintea.

In prima faza, legumele si dulciurile de orice natura sunt interzise. In plus, alimentele permise nu trebuie prajite. Acestea se vor fierbe, prepara la aburi sau pe gratar. In aceste zile este obligatoriu sa beti intre 1,5 si 2 litri de apa pe zi. Dimineata se va face o exceptie, fiind recomandat sa beti o cana de lapte cu doua-trei linguri de fulgi de ovaz.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Încearcă dieta Dukan care te ajută să slăbeşti cinci kilograme într-o săptămână.  Citește mai mult...

Ca sa incepi acest proces, este nevoie sa faci cateva mici schimbari in dieta si in rutina ta zilnica pentru a slabi eficient si rapid. Găsește-ți motivația!