Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Familie » Alimentatie echilibrata

Poţi gândi că mănânci sănătos şi de fapt incluzi în alimentaţie ce nu este potrivit.

Expresia "Eşti ceea ce mănânci" contează în atât de multe privinţe, iar una dintre acestea este felul în care ne simţim. Poţi gândi că mănânci sănătos şi de fapt incluzi în alimentaţie ce nu este potrivit. Pentru a te încadra în limite normale, specialiştii recomandă să nu fie depăşită valoarea de 300 mg de grăsimi, pe zi. Însă dacă ai deja colesterolul mărit, trebuie să reduci această cantitate la 150-200 mg pe zi. Foarte indicat este ca în meniul zilnic să predomine legumele, fructele, evitând alimentele care au un nivel crescut de colesterol. Iată, mai exact, şi care sunt acestea!

Carnea procesată - Conţinutul de colesterol din cârnaţi, salam şi din orice altă carne procesată depinde de cât de multă grăsime a fost adăugată în procesul de fabricare a produselor respective. Valoarea minimă ar fi cea de 158 mg pentru o cantitate de 100 g de cârnaţi preparaţi preponderent cu carne slabă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Iată o selecție de fraze-cheie menite să te motiveze, dar care nu te motivează așa cum ar trebui. Citește mai mult...

***

Calcularea caloriilor de la fiecare masă te poate aduce pe culmile disperării. Găsește-ți motivația!

Prea multe proteine pot duce la ingrasare si aparitia grasimii corporale.

Potrivit expertilor de la Universitatea din California, acestia trebuie sa consume 0,8 grame de proteine pentru fiecare kilogram al corpului lor.

Persoanele care consuma prea putine proteine risca sa aiba un sistem imunitar slab, asa ca se vor imbolnavi mult mai repede. In plus, se poate ajunge la atrofiere musculara din aceasta cauza.

Pe de alta parte, prea multe proteine pot duce la ingrasare si aparitia grasimii corporale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Toata lumea are nevoie de proteine in dieta, acestea fiind unele dintre cele 3 macronutriente de care oamenii au nevoie pentru a supravietui. Citește mai mult...

Zmeura contine ketona, iar acest ingredient ajuta organismul in arderea grasimilor si nu are efecte secundare. Găsește-ți motivația!

Sendvisurile sunt cel mai usor preparat, asa ca iti recomandam sa iti incepi ziua cu o astfel de gustare.

Stii cu siguranta ca este foarte important sa nu sari peste cea mai importanta masa a zilei. Asta nu va face decat sa iti incetineasca metabolismul si caloriile consumate vor ajunge sa fie depuse si transformate in grasimi. Daca in timpul verii obisnuiai sa mananci cateva fructe sau sa bei un shake, acum organismul tau va avea nevoie sa il hranesti corespunzator.

Sendvisurile sunt cel mai usor de preparat, asa ca iti recomandam sa iti incepi ziua cu o astfel de gustare. Carnea trebuie reintrodusa in alimentatia noastra odata cu venirea toamnei pentru ca este o sursa bogata de proteine.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele. Citește mai mult...

Deşi cele două reprezintă afecţiuni diferite, între depresie şi excesul ponderal există o relaţie de reciprocitate. Găsește-ți motivația!