Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Familie » Dulciuri

Pofta de dulce a devenit, pentru multi dintre noi, aproape un fel de adictie.

Chiar dacă ne chinuim să bem ceaiul sau cafeaua fără zahăr, zilnic introducem în organism mai mult zahăr decât ar trebui din produse alimentare pe care nici nu le-am banui că ar conţine aşa ceva.

Cat de greu este, de fapt, sa traim "sugar-free"? Pofta de dulce a devenit, pentru multi dintre noi, aproape un fel de adictie. Mai mult de atat, unii oameni de stiinta au constatat ca zaharul poate crea dependenta. Cercetatorii francezi din Bordeaux au facut mai multe experimente prin care au concluzionat ca receptorii pentru dulce nu exista in organism in momentul nasterii, ci se dezvolta pe masura ce introducem in corp produse alimentare dulci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Zaharul, in cantitatile in care este consumat astazi in tarile industrializate, este toxina ce sta la baza multor afectiuni. Citește mai mult...

***

Zaharul ocupa numarul 1 in clasamentul alimentelor extrem de daunatoare pentru organism.  Găsește-ți motivația!

Descopera cat de usor poti sa faci acasa inghetata de cocos cu sos de curmale!

Daca tot aveam o nuca de cocos prin casa am zis sa o transform intr-o inghetata ca sa vad cum iese. Si am ornat-o cu un sos delicios de curmale, cacao si vanilie.

Iata ce ingrediente am folosit pentru inghetata: miezul de la o nuca de cocos, curatat de coaja; miere de albine, dupa gust; apa cat sa ajut blenderul sa mixeze nuca.

Intregul proces de preparare il gasiti aici.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Vrei sa tii post, dar nu stii cu ce sa inlocuiesti iaurtul, dulciurile, branzica de casa sau alte gustari? Citește mai mult...

Dieta ketogenica promite rezultate care se mentin o perioada lunga de timp. Găsește-ți motivația!

Nu uita ca micul dejun este masa cea mai importanta din zi, iar daca vrei sa slabesti trebuie sa nu sari peste el.

"Este dovedit ca cei care servesc in mod regulat micul dejun au o tendinta mai redusa de a consuma alimente grase si bogate in calorii pe parcursul zilei", explica medicul nutritionist Mihaela Bilic.

Iata cateva variante de mic dejun propuse de nutritionistul Mihaela Bilic: 1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cană de lapte cu 1,5% grasime; 1 felie de paine integrala cu somon afumat, 5 masline + 1 ou fiert; 3 pesmeti (felii mici de paine gata prajita) cu crema de branză light + 1 rosie, 1 castravete; 1 felie de paine unsa cu unt si gem + 1 cana de lapte; 1 felie de paine, 2 felii suncă slaba (muschi file, cotlet, piept de pui afumat) + 1 iaurt mic/150 g; 1 cutie (200 g) branza proaspata de vaci + 5 masline + 1 ardei gras, 1 castravete; Omletă din 2 oua (simpla sau cu sunca, ciuperci, marar) prajita in tigaie antiaderenta fara ulei + 2 pesmeti (felii mici de paine gata prajita) + 1 rosie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Află câteva obiceiuri care nu au ce să caute în ritualul tău de dimineaţa! Citește mai mult...

Nu ai idee ce să mănânci la micul dejun sau nu ai niciodată timp suficient ca să găteşti? Invaţă de la Dr. Oz cele mai bune secrete de slăbit! Găsește-ți motivația!