Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Familie » Alimentatie copii & adolescenti

Cu cât alimentul este mai colorat, cu atât este mai hrănitor (de exemplu, spanacul are o cotă mai mare de substanțe nutritive decât salata verde).

Rosu - Licopenul este un pigment natural, care oferă fructelor (cum ar fi roșiile, grepfrutul roșu/roz și pepenii roșii) culoarea pe care o au, fiind unul dintre cei mai puternici carotenoizi în lupta împotriva cancerului. Carotenoizii se găsesc și în morcovi, în legume de culoare verde-închis, în ardei roșii, cartofi dulci, piersici, caise (proaspete și uscate), mango, pepeni galbeni și papaya.

Verde - Alimentele verzi sunt bogate în vitaminele A, C (cu efect antioxidant) și E (care protejează celulele și cresc șansele unei vieți mai lungi și mai sănătoase. Legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, bogate în fier. Culoarea verde provine din clorofilă, care este modalitatea prin care planta transformă lumina solară în energie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Indiferent dacă sunt verzi sau galbeni, pepenii sunt o sursă naturală de lichide. Citește mai mult...

***

Curele de detoxifiere te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti tranzitul intestinal, să slăbeşti până la 4 kilograme într-o lună. Găsește-ți motivația!

Descopera cat de usor poti sa faci acasa inghetata de cocos cu sos de curmale!

Daca tot aveam o nuca de cocos prin casa am zis sa o transform intr-o inghetata ca sa vad cum iese. Si am ornat-o cu un sos delicios de curmale, cacao si vanilie.

Iata ce ingrediente am folosit pentru inghetata: miezul de la o nuca de cocos, curatat de coaja; miere de albine, dupa gust; apa cat sa ajut blenderul sa mixeze nuca.

Intregul proces de preparare il gasiti aici.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Vrei sa tii post, dar nu stii cu ce sa inlocuiesti iaurtul, dulciurile, branzica de casa sau alte gustari? Citește mai mult...

De ce e bine să mâncăm pastele al dente, cartofii reci sau să nu prăjim niciodată în ulei de măsline? Găsește-ți motivația!

Reteta: Salata de patrunjel

Reteta: Salata de patrunjel


Publicat în Dietetik.ro

Daca vrei o injectie cu vitamine si o pilula magica de energie, rasfata-te cu o salata de patrunjel.

Ca sa faci salata de patrunjel nu ai nevoie decat de cateva legaturi de patrunjel proaspat, foarte bine spalat. Toaca mai mare patrunjelul si adauga peste funzele parfumate suc proaspat de lamaie, doua linguri de ulei de masline, sare, piper proaspat macinat si un strop de zahar. Amesteca usor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Aceasta salata o fac atunci cand am chef de ceva proaspat, consistent si fara calorii. Citește mai mult...

Painea graham ingrasa la fel de mult ca painea alba, spune medicul Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!