Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Familie » Dieta anti-imbatranire

Dieta antiîmbătrânire

Publicat în Adevarul.ro
Dieta antiîmbătrânire

După vârsta de 20 de ani corpul tău produce tot mai puţină coenzima Q10, un antioxidant cu multiple beneficii pentru sănătate.

Organele, în general, mai ales inima de porc şi cea de vită, sunt sursele cele mai bogate în coenzima Q10 (113 mg/kg), dar şi ficatul şi rinichii de porc şi de vită (aproximativ 50 mg/kg) aduc o cantitate importantă a acestui antioxidant în organism.

Prin preparare termică, se pierde o parte din coenzima Q10. De aceea, este bine să îţi iei necesarul zilnic şi din alte surse, cum ar fi peştele, mai ales sardinele, macroul, tonul, heringul, somonul şi fructele de mare. Aceste tipuri de peşte conţin între 5 şi 60 mg de coenzima Q10/kg. Cantităţi moderate de coenzima Q10 se găsesc şi în carnea de pui.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Există alimente care, combinate între ele, aduc un aport mai mare de vitamine organismului decât dacă ar fi consumate separat. Citește mai mult...

***

Medicul specialist îţi explică de ce sunt periculoase şi ce afecţiuni pot genera sau agrava.  Găsește-ți motivația!

Nutritionistii recomanda exercitiile fizice pentru arderea caloriilor excedentare.

Cercetatorii au demonstrat ca activitatea fizica moderata, dar sustinuta zilnic, ajuta organismul sa arda caloriile si in momentele de relaxare. Profesorul Frank Seebacher, coordonatorul echipei de cercetători, a precizat ca, pentru a resimti aceste efecte, este necesar un minim nivel de activitate fizica, cum ar fi, de pilda, mersul pe jos timp de 30 de minute.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In fiecare an mor 5,3 milioane de persoane din cauza lipsei de miscare, unele tipuri de cancer, diabet si boli cardiace fiind cauzate in principal de inactivitatea fizica. Citește mai mult...

Semintele de chia au devenit niste "vedete" ale nutritiei datorita continutului lor ridicat de acizi grasi omega 3 si fibre. Găsește-ți motivația!

Mulţi oameni îşi fac griji legate de faptul că odată trecuţi de vârsta de mijloc se vor îngrăşa şi nu vor mai arăta bine, însă poate cea mai mare problemă este aceea că cele câteva kilograme în plus le-ar putea creşte riscul de dezvoltare a mai multor boli.

Odată ajunşi la vârsta mijlocie, mulţi oameni încep să ia în greutate mai mult decât ar dori. Acum, specialiştii susţin că se află cu un pas mai aproape de înţelegerea acestui fenomen.

Mai exact, cercetătorii cred că unul dinte cele două tipuri de grăsime din corp devine „mai puţin activ” odată cu înaintarea în vârstă, motiv pentru care ne îngrăşăm.

În corp există două tipuri de grăsime. Mai întâi avem grăsimea albă care se găseşte sub pielea abdomenului şi a coapselor şi care este rezultatul unui consum alimentar în exces. Apoi, mai este şi grăsimea brună al cărei rol este de a genera căldură în urma unui proces prin care stimulează metabolismul pentru a arde grăsimea albă. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Proteinele au capacitatea de a induce mai rapid senzatia de satietate.  Citește mai mult...

Cine nu îşi doreşte să aibă stomacul plat şi bine tonifiat? Celebrul Dr. Oz are câteva soluţii rapide şi eficiente pe care le recomandă ca să elimini grăsimea de pe burtă şi să ai un abdomen de invidiat. Găsește-ți motivația!