Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Familie » Anca Lungeanu

O alimentaţie bogată în antioxidanţi poate oferi organismului un plus de vitalitate în timpul sezonului rece.

"Antioxidanţii impiedică procesul de imbătrânire al celulelor din organism, menţinând funcţiile corpului intr-o stare mai bună pe o perioadă îndelungată. Aceste substanţe reglează nivelul colesterolului şi ajută la prevenirea bolilor de inimă, iar în egală măsură protejează sistemul nervos central şi contribuie la prevenirea afecţiunilor neurologice. In plus, antioxidanţii protejează ochii de tulburări oftalmologice", a explicat nutriţionistul Anca Lungeanu.

Cercetările realizate in institute de prestigiu din SUA, Anglia, Finlanda, Japonia şi China, au concluzionat că cei care introduc în meniul zilnic antioxidanţi scapă de impactul radicalilor liberi asupra organismului intr-o proporţie de 75%. Insă mare atenţie! Alimentele care furnizează antioxidanţi trebuie să fie proaspete, nu sub formă de suplimente alimentare, pentru că acestea nu pot substitui întreaga gamă de compuşi naturali: vitamine, săruri minerale, polifenol.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Romania Libera. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Fructele si legumele care contin vitaminele E, C, seleniu si carotenoizi trebuie incluse in alimentatia zilnica. Citește mai mult...

***

Dr. Şerban Damian îţi dezvăluie adevărul despre cele mai cunoscute 10 mituri în menţinerea siluetei. Găsește-ți motivația!

Cum ne mentinem dupa ce am slabit

Cum ne mentinem dupa ce am slabit


Publicat în Unica.ro

Invata sa adaptezi retetele clasice, sa le faci dietetice, dar gustoase.

Este foarte important sa iti placa ceea ce mananci, ca sa nu sari peste mese, riscand o foame crunta in urmatoarele ore sau zile. Inlocuieste uleiul de Floarea-Soarelui cu cel de masline, cartofii cu pastarnac sau cu boabe de naut. Poti sa iti faci piure din radacinoase (morcov, pastarnac, telina) sau din naut, ca garnitura la gratar sau friptura din carne slaba la cuptor sau fiarta.

Elimina condimentele de tip “vegeta”, mergi pe natural; piseaza legume uscate pentru a inlocui condimentul-minune. Chiar si mult-iubita ciorba poate fi dietetica, daca tii cont de anumite sfaturi. Uite o idee de reteta pe care eu o consum cu mare placere: ciorba de cocos. Se ia un cocos crescut la tara si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie carnea. Spumeaza pana fierbe carnea, iar apoi adaugi morcov, telina, pastarnac si ceapa – tocate in robotul de bucatarie. Adaugi bulion de rosii, pasta de gogosar si piper, iar la sfarsit verdeata tocata. Este o reteta foarte gustoasa, satioasa si usor de facut.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iata cateva informatii direct de la dr. Luminita Florea despre combinaţiile potrivite astfel încât ciorba să ne ajute să ne simţim sătui, şi totuşi să ne menţinem silueta. Citește mai mult...

În cura de slăbire include desertul care are indice glicemic scăzut. Găsește-ți motivația!

Adopta dieta japoneza, care se bazeaza pe preparate din soia si legume si vei slabi sanatos si manancand pe saturate.

Dieta japoneza este foarte cunoscuta si are succes in cele mai multe cazuri. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi in dieta japoneza: 

Portiile mici

In traditia japoneza, mancarea este servita in castronase mici, separate, care sunt destul de satioase insa. Portiile mici dau creierului senzatia de satietate mult mai repede si te ajuta astfel sa nu faci niciodata excese culinare. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pestele si fructele de mare au cea mai mare importanta in dieta zilnica a japonezilor. Citește mai mult...

"Ziua fara carne" este o miscare globala menita sa imbunatateasca viata celor care il adopta. Găsește-ți motivația!