Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dietă » Dieta Montignac

Principii de baza pentru dieta Montignac

Publicat în DespreCopii.com
Principii de baza pentru dieta Montignac

Michel Montignac considera teoria caloriilor o pacaleala, o ipoteza simplista si lipsita de fundament real.

Michel Montignac explica ca teoria caloriilor presupune scaderea necesarului caloric de la 2500 la 2000 de calorii. Aceasta va duce automat la o scadere in greutate. Dupa aceasta scadere in greutate, orice crestere a aportului caloric va duce la ingrasare, iar pentru a slabi mai mult va fi nevoie de mai putine calorii. De aici apare binecunoscutul "efect yo-yo" al curelor de slabire - slabire urmata de ingrasare rapida. Daca organismului i se vor da acum doar 2000 de calorii el va stoca 1700 ca energie si restul de 300 ca grasimi. Efectul dupa un timp va fi opus celui scontat. Cu toate ca vom manca mai putin, ne vom ingrasa.

Autorul clasifica alimentele dupa indicele lor glicemic. Indicele glicemic este un indicator care arata puterea glicemica a alimentelor. Glucidele bune sint considerate cele cu indice glicemic 50, sau mai mic, restul sint glucide rele si sint interzise complet. Atentie la unele alimente cu indice glicemic mic, care sint totusi interzise, fiind glucido lipidice (de ex. alunele).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în DespreCopii.com. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dieta Montignac consta in evitarea aportului de grasimi si carbohidrati la aceiasi masa. Citește mai mult...

***

Se întâmplă adesea ca, deşi pare că am descoperit „reţeta” fericirii, senzaţia că ceva lipseşte să nu ne părăsească. Găsește-ți motivația!

Dieta Scarsdale - zero carbohidrati, zero grasime!

Dieta Scarsdale - zero carbohidrati, zero grasime!


Publicat în Ce se intampla, Doctore?

Această dietă restrictivă, de două săptămâni, elimină grăsimile, cele mai multe produse lactate, carbohidraţii, sucurile de fructe, alcoolul, deserturile şi delicatesele din carne.

Acest program cu puţine calorii, bogat în proteine, sărac în carbohidraţi, constă într-un aport coridian de 1.000 calorii distribuite în cele trei mese importante ale zilei (mic dejun, prânz şi cină). Scardale se bazează pe carne roşie slabă şi carne de pasăre fără piele, pe legume şi fructe. Consumarea unei mari cantităţi de lichide, în special apă sau, dacă nu te poţi abţine, băuturile gazoase dietetice, constituie, de asemenea, o prioritate.

După două săptămâni de dietă strictă, practicanţii sunt îndemnaţi să treacă la "Programul de menţinere", care include o listă de alimente "permise".

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta Volumetrics, creată de Barbara Rolls, medic nutriţionist, promite să te scape de kilogramele în plus fără a te supune la restricţii pe care majoritatea dietelor ţi le cer. Citește mai mult...

Foarte important cand vrei sa slabesti este sa gasesti metodele care functioneaza cel mai bine in cazul tau.  Găsește-ți motivația!

Disocierea alimentelor nu are cum să fie sănătoasă

Disocierea alimentelor nu are cum să fie sănătoasă


Publicat în Ce se intampla doctore?

Mihaela Bilic vorbeste despre avantajele si dezavantajele alimentaţiei disociate.

CSÎD: Dietele disociate sunt încă la modă. Care ar fi explicaţia popularităţii lor? Mihaela Bilic: Din păcate, în România sunt încă la mare modă, în străinătate nu, a trecut valul acesta. Chiar în străinătate trendul acum este, în sfârşit "trebuie să mâncăm din toate", deci foarte asociat şi în cantitate mai mică. Însă dieta asociată este foarte uşor de pus în practică: permite cantităţi mai mari de alimente şi este pe gustul bărbaţilor cărora le place să aibă porţii mai consistente.

Prin această disociere, noi de fapt păcălim organismul şi metabolismul să nu poată transforma în depozite de grăsime un exces de calorii în final. Dietele disociate sunt destul de permisive la capitolul "cantitate". Această disociere însă nu poate fi făcută pe viaţă şi din păcate, cine a ţinut mult timp dieta disociată are această tendinţă de a mânca foarte mult cantitativ.

Urmareste-o pe Mihaela Bilic online si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mihaela Bilic: "Cu siguranţă, ne naştem cu o preferinţă pentru gustul dulce". Citește mai mult...

Am inceput, treptat, sa micsorez portiile si, ulterior, sa renunt la anumite lucruri. Găsește-ți motivația!