Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dietă » Alimentatie echilibrata

Cele mai bune diete pentru începutul de an, dezvăluite de un nutriţionist care nu recomandă renunţarea la dulciuri.

Curele de slăbire care exclud total anumite clase de alimente, chiar şi pentru perioade scurte, sunt nocive şi pentru siluetă, pe termen lung, şi pentru sănătate, în general, spune medicul Adrian Copcea. Medicul ne spune care sunt cele mai recomandate diete comerciale.

Eu sunt unul dintre nutriţioniştii români care promovează un program nutriţional foarte asemănător cu "Weight Watchers". Această dietă este, de fapt, un sistem de a asocia anumite alimente, în funcţie de câţiva parametri, cu nişte puncte şi a încerca să-ţi gestionezi ansamblul alimentaţiei obţinând acele puncte din cam toate sursele de alimente. Am în familie persoane care ţin „Weight Watchers“, care locuiesc în Germania şi care se menţin foarte bine de ani de zile şi sunt la vârsta a treia.

Urmareste-l pe Dr. Adrian Copcea online.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dieta Weight Watchers are ca si scop sa iti schimbe obiceiurile alimentare in timp. Citește mai mult...

***

Se întâmplă adesea ca, deşi pare că am descoperit „reţeta” fericirii, senzaţia că ceva lipseşte să nu ne părăsească. Găsește-ți motivația!

Învaţă să prepari un desert dietetic, dar gustos foarte uşor de preparat, care are sub 100 de calorii pe 50 de grame şi nu conţine gluten.

Învaţă să prepari un desert dietetic, dar gustos. Această prăjitură se face foarte uşor, are sub 100 de calorii pe 50 de grame şi nu conţine gluten.

Ingrediente: 150 de grame ciocolată neagră cu 80% cacao, lingură coajă rasă de portocală, esenţă de vanilie, 2 banane foarte coapte, lingură miere, 1 ou întreg, 3 albuşuri.

Preparare: Se topeşte ciocolata pe baie de apă, se adaugă vanilia şi coaja de portocală. Se adauga bananele pasate, mierea si oul batut. Separat, se bat albuşurile de ou până se întăresc uşor, apoi se adaugă peste ciocolată, încet. Amestecul se pune în forme de brioşe, care se pun la cuptor pentru 10 minute. Interiorul prijiturelelor ar trebui să fie moale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Checul cu banane si nuci este foarte simplu de facut si foarte gustos. Citește mai mult...

Există câteva alimente care au rolul de a te apăra de kilogramele în plus, datorită faptului că nu mai pofteşti la diverse produse nesănătoase.  Găsește-ți motivația!

Top 7 alimente periculoase

Top 7 alimente periculoase


Publicat în Unica

Oricine vrea să "sară peste o masă" le ştie: sunt crănţănelele acelea din orez, "sănătoase" şi savuroase, lăudate inclusiv de către adepţii produselor alimentare bio.

Biscuitii, produsele de patiserie si prajiturile industriale conţin, toate, acizi graşi trans, agenţi ai maladiilor cardiovasculare. Potrivit Agenţiei Franceze pentru Siguranţa Sanitară a Alimentelor, “biscuiţeii” şi prăjiturile produse de industria alimentară sunt “responsabili” pentru 30% din aportul de acizi graşi trans la copii şi 20% - la adulţi. Înlocuieşte-le cu fructe proaspete şi uscate, pâine integrală cu cereale. Savuroase, dar nesănătoase.

Exagerăm puţin lansând ideea asta, cu Apocalipsa, dar scopul contează: alimentele despre care îţi vorbim sunt în mare vogă. Ne fac cu ochiul din reclame şi din rafturile magazinelor (inclusiv la standurile cu produse bio) - cum să le rezistăm? Poate ne regăsim tăria de caracter, aflând că, pe cât de mult ne plac, pe atâta rău de fac.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cum ar fi dacă ai înlocui zahărul din alimentaţie cu alţi carbohidraţi delicioşi care te ajută să slăbeşti? Citește mai mult...

Mihaela Radulescu a apelat la ajutorul medicului nutritionist Mihaela Bilic pentru a slabi 32 de kilograme. Găsește-ți motivația!