Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dezvoltare personală » Dr. Mehmet Oz

Gustările dintre mesele principale trebuie să conţină grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado. Fereşte-te de chipsuri şi alte produse procesate din comerţ.

Iată care sunt principalele reguli pe care trebuie să le respecţi:

1. Magneziul, un mineral esenţial la micul dejun

Lipsa de magneziu a fost asociată cu o creştere a ratei de obezitate, avertizează Dr. Oz. De aceea este esenţial să începi ziua cu alimente care conţin magneziu şi care au rolul de a reduce inflamaţiile şi a scădea numărul bacteriilor rele din stomac. 

2. Fără produse de patiserie şi covrigei

Aceste produse conţin carbohidraţi care hrănesc bacteriile rele, favorizând apariţia senzaţiei de balonare şi a gazelor intestinale. Prin urmare, Dr. Oz îţi recomandă să eviţi toate aceste făinoase care au la bază făina albă şi să le înlocuieşti cu alţi carbohidraţi sănătoşi, cum ar fi: quinoa, ovăzul, amarantul, meiul, hrişca, orezul brun, mămăliga. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Evită alimentele care au o cantitate exagerată de zahăr si grăsimi nesănătoase. Citește mai mult...

***

Am inceput stagiul 6 cu aproximativ 77 kg si am terminat cu 1 kg mai putin. Găsește-ți motivația!

Ce e si ce nu e “dieta personalizata”

Ce e si ce nu e “dieta personalizata”


Publicat în Nutritionist.info.ro

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale.

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale si nu la permutarea alimentelor de la o zi la alta, astfel incat sa nu semene cu regimul altei persoane.

Ce elemente se iau in calcul atunci cand se personalizeaza un regim alimentar? In primul rand obiectivul stabilit (scadere, crestere sau mentinere a greutatii) ceea ce va dicta valoarea calorica totala (acest aspect va fi dictat de raportul dintre consumul energetic prin efort fizic si aportul energetic alimentar). Apoi patologie asociata (boli cronice si acute) si parametrii biologici (analize – in special profilul lipidic).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Revenirea si chiar depasirea greutatii este mai rapida si mai ingrijoratoare in cazul persoanelor care slabesc cu ajutorul unor diete sarace in grasimi. Citește mai mult...

Iată câteva semne care îți arată că și tu trebuie să te apuci de operațiunea dieta pe loc! Găsește-ți motivația!

Mihaela Bilic: "branza este un aliment bogat in lipide, lipsit de fibre si sarac in glucide. Nu da satietate, ci din contra, stimuleaza apetitul".

Branza topita are multe calorii si o valoare nutritiva scazuta. Evita branza topita deoarece este produsa din resturile de produse ramase de la celelalte preparate lactate. "Este un amestec de resturi de branza, multa grasime (de obicei margarina) si saruri speciale care sa asigure emulsionarea lipidelor", a mentionat dr. Mihaela Bilic.

Lactatele contin acizi grasi trans care cresc colesterolul. Cea mai mare concentratie de acizi grasi trans o gasim in cascaval, branza si unt, prin urmare persoanele care au probleme cu inima si un colesterol ridicat este de preferat sa evite aceste produse din categoria lactatelor.

Urmareste-o pe dr. Mihaela Bilic pe pagina personala, Facebook si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Află de la medicul nutriționist Mihaela Bilic care sunt brânzeturile care nu îți afectează silueta. Citește mai mult...

Dacă nu respecţi cele trei mese, rişti să te îngraşi şi să-ţi şubrezeşti sănătatea.  Găsește-ți motivația!