Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dezvoltare personală » Motivatie

Cântarul, prieten şi duşman

Publicat în Ce se intampla doctore?
Cântarul, prieten şi duşman

Recunosc faptul că oricât de realistă aş fi, tot nu pot să nu tânjesc după un corp perfect.

La capitolul “Pasionaţii de diete”, am descoperit recent câteva statistici care m-au cam pus pe gânduri, nu pe cele ale slăbitului, ci pe cele ale îngrijorării faţă de atitudinea multor surate în privinţa regimurilor alimentare: 79% dintre femei cred că viaţa ar fi mai frumoasă dacă ar fi mai slabe, 83% se simt deprimate după ce au încercat un costum de baie, iar 56% ar prefera să fie mai slabe decât să aibă un coeficient de inteligenţă mai ridicat. Vă regăsiţi în aceste statistici? Eu sper că nu.

Oricum, în acest context, nu e de mirare căutarea perpetuă a greutăţii perfecte, alături de un alt aliat la îndemână, cântarul. Citeam recent, documentându-mă asupra obsesiei femeieşti pentru siluetă, că există persoane care se cântăresc de câteva ori pe zi şi că există persoane cărora cântarul, asemenea oglinzii fermecate din poveste, le arată ce vor să vadă dacă este plasat strategic pe anumite suprafeţe din locuinţe.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dr. Bilic: Muschii sunt cei grei si trag la cantar, in schimb grasimea este usoara si pufoasa.  Citește mai mult...

***

Această soluţie este total contraindicată de specialişti, deoarece face ravagii în organism şi se pot ajunge la probleme foarte grave.  Găsește-ți motivația!

Feng Shui este una dintre soluţiile menite să restaureze echilibrul fizic şi psihic în medicina chinezească prin stabilirea armoniei în spaţiul în care locuieşti.

Bucătăria ascunsă privirii - Este indicat să eviţi vederea bucătăriei de la intrarea în locuinţă. Dacă nu poţi schimba asta în casa, foloseşte trucuri simple, cum ar fi de exemplu un decor care îţi atrage privirea imediat ce intri în casă.

Negrul ţine foamea în frâu - Foloseşte o masă sau o faţă de masă neagră. În practica Feng Shui negrul acţionează ca un inhibator al poftei de mâncare. Dacă nu se potriveşte cu decorul bucătăriei tale, foloseşte numai un suport pentru farfurie negru sau veselă neagră.

Frigiderul, zonă-cheie - Aşază negru sau albastru în apropierea frigiderului sau chiar pe acesta. Fie că e vorba de obiecte de decor sau chiar un frigider negru, ai toate şansele să îl vizitezi mai rar.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Foloseste o masa sau o fata de masa neagra. In practica Feng Shui negrul actioneaza ca un inhibator al poftei de mancare. Citește mai mult...

Mergi la sala, urmeaza un curs de dans, aerobic, inot sau tae-bo.  Găsește-ți motivația!

10 alimente ca sa fii iarna in forma

10 alimente ca sa fii iarna in forma


Publicat în Libertatea

Ciupercile proaspete sunt sarace in calorii (10 cal./100 g) si bogate in proteine.

In sezonul rece, organismul nostru isi pierde din energie, din vitamine, iar sistemul imunitar slabeste. Dr. nutritionist Mihaela Bilic iti arata, in cartea “Sanatatea are gust”, care sunt cele mai indicate 10 alimente care trebuie consumate iarna pentru a te mentine in forma.

Carnea de curcan, are un bogat continut de triptofan, un aminoacid esential, care se transforma in serotonina si da o stare de bine la nivel cerebral.

Pestele gras (somon, ton, macrou, sardine) este sursa principala de acizi grasi polinesaturati, care cresc activitatea sistemului imunitar, pe care organismul nu ii poate sintetiza si trebuie adusi prin alimentatie. Tot in peste gasim cantitati mari de vitamina D, calciu, fier, seleniu, zinc, iod, cu rol benefic asupra nivelului energetic si de crestere a capacitatii de adaptare la frig.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Un pumn de seminte de dovelac pe zi asigura necesarul de zinc, nutrient vital pentru buna functionare a memoriei.  Citește mai mult...

O buna parte dintre lucrurile care se spun despre curele de slabire sunt doar vorbe in vant! Găsește-ți motivația!