Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dezvoltare personală » Legume

Cepele facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid.

Odată cu venirea sezonului cald, au apărut primele legume şi verdeţuri de primăvară. Ceapa verde se află printre ele şi nu trebuie evitată! Motivul? Susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Iată câteva dintre beneficiile pe care ni le poate aduce consumul regulat de ceapă.

Facilitează digestia - Cepele facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Acesta serveşte ca aliment pentru bacteriile bune prezente în tractul intestinal şi combate bacteriile rele. Totodată, fructooligozaharidul îmbunătăţeşte funcţiile digestive prin acţionarea la nivelul tranzitului intestinal.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Stiintific, toti flavonozii sunt inclusi in categoria generica a vitaminei P. Citește mai mult...

***

Cel mai bine ar fi sa mananci proteine (carne, oua, branza, naut, linte, mazare, fasole boabe) dupa antrenament. Găsește-ți motivația!

Cea mai sanatoasa mancare din lume

Cea mai sanatoasa mancare din lume


Publicat în Romania Libera

Pestele si fructele de mare au cea mai mare importanta in dieta zilnica a japonezilor.

In bucataria japoneza, produsele din soia pot inlocui cu succes carnea din alimentatie. Fie ca alegi sa o mananci sub forma de tofu, ori sub forma de boabe sau uscata, aceasta reprezinta o sursa foarte buna de proteine si nu contine grasimi saturate.

Supa este un fel de mancare pe care japonezii o consuma aproape la fiecare masa, chiar si la micul dejun. Ei mananca in special supa miso, preparata din pasta de soia. Supa miso reduce nivelul de colesterol si trateaza problemele intestinale. Supele de taitei sunt, de asemenea, populare in Japonia datorita faptului ca sunt gata preparate in pachete instant. Supele sunt pline de nutrienti si ajuta corpul sa consume mai putine calorii.

Dupa fiecare masa se serveste o ceasca de ceai parfumat, un fel de infuzie, fara niciun adoas de zahar sau lamaie. Ceaiul verde japonez are numeroase beneficii de sanatate: ajuta la reglarea tensiunii arteriale si a glicemiei, stimuleaza sistemul imunitar si incetineste procesului de imbatranire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Japonezii se bucura de o sanatate de fier, nu au probleme cu kilogramele in plus si bat orice record in materie de longevitate. Unul dintre elementele-cheie ale acestei vitalitati este alimentatia sanatoasa, foarte echilibrata si bogata in nutrienti.  Citește mai mult...

Vacanta de slabit este un loc in care participantii sunt ajutati sa slabeasca controlat si sa isi reechilibreze stilul de viata. Găsește-ți motivația!

Reteta: Biscuiti cu fulgi de ovăz

Reteta: Biscuiti cu fulgi de ovăz


Publicat în Clubul Sanatatii Walmark

Această retetă este recomandată persoanelor care suferă de constipatie deoarece este bogată în fibre.

Această reţetă este recomandată persoanelor care suferă de constipaţie deoarece este bogată în fibre. Repatrizarea meselor se face de 3-4 ori pe zi. Este recomandată o dietă bogată în fibre vegetale solubile si insolubile, consumul de dulciuri concentrate (miere, gem, dulceaţă) şi lichide în cantitate mare. Alimente recomandate: fasole verde, mazăre păstăi, morcov, ţelină, varză, vinete, spanac, mere, pere, banană, pâine integrală, tărâţe, fulgi de ovăz, lapte bătut, iaurt natural.

Ingrediente:

- 250 g fulgi de ovăz

- 100 g unt

- 1 linguriţă de praf de copt

- 100 g zahăr brun

- 2 ouă

- 70 g stafide sau fructe uscate mărunţite (prune, caise)

- 1 linguriţă extract natural de vanilie

- un praf de sare

- 70 g făină de grâu 00

Mod de preparare:

1. Fulgii de ovăz împreună cu untul, praful de copt, zahărul brun, ouăle, fructele uscate şi vanilia se pun într-un vas şi se amestecă până la omogenizare;

2. Amestecul se lasă la odihnit 20-30 minute;

3. Cu mâinile umede se formează bile care se aşează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt;

4. Se ţin la cuptor timp de 20-25 min la 180º;

5. Se servesc dupa racire.

Poftă bună!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Doua retete reusite cu mure proaspete, realizate in august. Citește mai mult...

O cură de detoxifiere nu înseamnă înfometare şi este binevenită pentru corpul tău, atâta vreme cât nu-ţi privezi organismul de nutrienţi esenţiali. Găsește-ți motivația!