Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dezvoltare personală » Dr. Mihaela Bilic

Un corp sănătos şi o greutate satisfăcătoare presupune schimbarea obiceurilor alimentare pe viaţă, nu doar pentru o zi.

"Dacă vreţi să scăpaţi pentru totdeauna de lupta cu kilogramele în plus, trebuie să vă modificaţi definitiv felul în care mâncaţi. Asta nu înseamnă o cură de slăbire pe viaţă, ci obiceiuri alimentare corecte, respectate în cea mai mare parte din timp, care vă pot asigura nu numai silueta pe care o doriţi, dar şi o sănătate foarte bună", explică nutriţionstul Mihaela Bilic.

1. consumaţi zilnic legume proaspete deoarece sunt bogate în apă, fibre, vitamine, minerale, fitonutrienţi şi sărace în calorii.

2. alegeţi produsele integrale şi pâine neagră pentru conţinutul bogat în fibre, vitamina E şi minerale.

3. nu lăsaţi să treacă o săptămână fără să mâncaţi leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, năut) care sunt bogate în proteine vegetale şi fitonutrienţi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Romania Libera. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

A manca sanatos nu inseamna ca trebuie sa renunti la felurile preferate de mancare. Citește mai mult...

***

Am inceput stagiul 6 cu aproximativ 77 kg si am terminat cu 1 kg mai putin. Găsește-ți motivația!

Nu e nevoie de un expert, e suficient un pic de efort de vointa.

Poti tine singura o dieta, daca este vorba de pierderea a catorva kilograme. Trebuie sa te ambitionezi sa reduci portiile de mancare, sa eviti dulciurile, sosurile si condimentele prea calorice. Insa pentru a pierde mai mult de 3 kilograme, este nevoie sa-ti modifici stilul de viata. Pentru ca acesta, impreuna cu alte comportamente gresite, an dupa an, te-au facut sa te ingrasi.

Pentru medicii care se ocupa de diete, o persoana supraponderala este ca o casa care necesita reparatii capitale - cu usi care nu se inchid, cu acoperisul spart, cu tencuiala cazuta si asa mai departe.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

România e pe locul doi în Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă Citește mai mult...

Necesarul zilnic de miscare pentru sedentari, potrivit Asociatiei Americane de Sanatate Cardiaca, este de 30 de minute de sport de 3-4 ori pe saptamana, la o intensitate de 50%-80% din rata cardiaca maxima. Găsește-ți motivația!

Ce e si ce nu e “dieta personalizata”

Ce e si ce nu e “dieta personalizata”


Publicat în Nutritionist.info.ro

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale.

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale si nu la permutarea alimentelor de la o zi la alta, astfel incat sa nu semene cu regimul altei persoane.

Ce elemente se iau in calcul atunci cand se personalizeaza un regim alimentar? In primul rand obiectivul stabilit (scadere, crestere sau mentinere a greutatii) ceea ce va dicta valoarea calorica totala (acest aspect va fi dictat de raportul dintre consumul energetic prin efort fizic si aportul energetic alimentar). Apoi patologie asociata (boli cronice si acute) si parametrii biologici (analize – in special profilul lipidic).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Revenirea si chiar depasirea greutatii este mai rapida si mai ingrijoratoare in cazul persoanelor care slabesc cu ajutorul unor diete sarace in grasimi. Citește mai mult...

Cepele facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Găsește-ți motivația!