Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Detoxifiere » Detoxifiere

Dacă tot e la îndemână, profită de post şi consumă spanac cât mai des.

Specialista ziarului Libertatea, lector dr. Lygia Alexandrescu, nutriţionist, îţi spune câte beneficii are spanacul pentru sănătate.

Detoxifică ficatul. Pe lângă fier, spanacul conţine calciu, clorofilă, betacaroten, vitamina B6, vitamina C, sodiu şi potasiu. Sulful pe care-l conţine spanacul ajută la detoxificarea ficatului, iar vitamina A ajută la îmbunătăţirea vederii noaptea.

Previne cancerul. Datorită conţinutului mare de compuşi flavonoizi, spanacul e un aliment anticancerigen. S-au produs anumite extracte din spanac şi în urma studiilor realizate asupra acestora s-a constatat că ele ajută la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase de la nivelul stomacului şi al pielii.

Urmareste-o pe Dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Specialistul în nutriţie lector dr. Lygia Alexandrescu ne oferă astăzi formula unei diete echilibrate. Citește mai mult...

***

Micul dejun este primul pas pe care nu trebuie sa-l sari din planul tau zilnic.  Găsește-ți motivația!

Detoxifiaza-ti corpul cu alge

Detoxifiaza-ti corpul cu alge


Publicat în Libertatea

Cea mai celebra alga "verde-albastruie", recomandata pe scara larga si utilizata in numeroase terapii este spirulina.

Bogate in proteine si constituindu-se intr-o importanta sursa de vitamina B12, aceste plante sunt considerate un remediu excelent in tratarea anemiilor, afectiunilor cardiace, a celor pulmonare si a tulburarilor circulatorii.

In tarile asiatice, algele sunt folosite adesea la prepararea mancarurilor (supe, salate, sushi), dar si in masti sau alte produse pentru ingrijirea tenului, pentru ca, acele componente active din algele marine normalizeaza metabolismul la nivel celular, stimuleaza microcirculatia, ajuta in eliminarea grasimii si a lichidului de prisos din tesuturi, dar si a toxinelor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Algele marine pot fi folosite in alimentatie: salate, supe, sosuri, antreuri. Citește mai mult...

Cercetătorii au realizat un studiu privind persoanele care mănâncă mai târziu şi cele care mănâncă mai devreme.  Găsește-ți motivația!

Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor.

Un plan alimentar complet pentru intreaga primavara va include obligatoriu urmatoarele obiective prioritare, toate benefice pentru sanatate si toate stimuland foarte bine scaderea in greutate:

Meniuri preponderent vegetariene, cu foarte putina carne sau chiar fara nici o bucatica de carne. Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor, iar grasimile folosite la gatirea lor e bine sa fie introduse cu maxima moderatie.

Proteine mai putine, dar prezente totusi zilnic la masa. Ouale, branzeturile moi, iaurtul, legumele boabe, tofu, carnea de pasare si pestele sunt surse bune de proteine si vor fi de folos chiar si la cura de slabit daca se consuma in cantitati mici si insotesc fiecare masa a zilei.

Introducerea de aperitive la mesele principale reduce bine apetitul alimentar crescut. Salatele de sezon, gatite cu doar putin ulei de masline vor ajuta foarte mult sa consumam portii mai mici in special la pranz si la cina. Suplimentar, se poate apela si la unele seminte bogate in grasimi nesaturate si de asemenea la migdale si nuci pentru a se atinge garantat obiectivul de reducere a portiilor la mesele principale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor. Citește mai mult...

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale. Găsește-ți motivația!