Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Detoxifiere » Detoxifiere

Dieta de detoxifiere

Publicat în Libertatea
Dieta de detoxifiere

Măcar o dată pe an, încearcă să urmezi o dietă de curăţare a organismului.

Luni - Mic dejun: goji uscate, 200 ml suc natural de fructe.
Prânz: supă de roşii, salată de crudităţi.
Gustare: un pumn cu nuci.
Cină: doi cartofi copţi cu mirodenii (busuioc, rozmarin, curry etc.).

Marti - Mic dejun: rodii, 200 ml suc natural de fructe.
Prânz: supă de spanac cu crutoane, mâncare de praz cu măsline.
Gustare: 3 biscuiţi integrali.
Cină: spanac cu un ou fiert.

Miercuri  - Mic dejun: grepfrut, 200 ml suc natural de fructe.
Prânz: paste, sos tomat şi măsline.
Gustare: un fruct (măr, struguri, grepfrut etc.) sau o limonadă cu o linguriţă de miere.
Cină: ciuperci sote/ fasole / mazăre.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Tine această dietă timp de o săptămână şi vei observa rezultatele imediat! Citește mai mult...

***

Am inceput, treptat, sa micsorez portiile si, ulterior, sa renunt la anumite lucruri. Găsește-ți motivația!

Rozmarinul consumat in mod regulat previne obezitatea. El merge de minune asortat cu legume si carne.

In fiecare dimineata adauga o jumatate de lamaie intr-o cana de ceai si o pulbere de turmeric, scortisoara si piper rosu. Indulceste totul cu niste picaturi de extract de stevie si vei incepe ziua cu detoxifiantul perfect.

Maghiranul stimuleaza digestia, creste apetitul, alunga stresul, insomniile si are si usor efect diuretic. Maghiranul uscat poate fi presarat in supe, sosuri si tocanite, iar proaspat poate fi pus peste paste.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ardeiul iute merge bine cu ghimbir, ciocolata, fasole si carne de vita, accelerand foarte mult metabolismul. Citește mai mult...

Detoxifiere înseamnă un repaus pentru organism, lucru care este din ce în ce mai recomandat de specialiştii din întreaga lume.  Găsește-ți motivația!

Daca alimentele care contin aceste gusturi (dulce, acru, sarat, amar, picant si astringent) sunt folosite corect, ele vor hrani bine corpul.

In doze mici, gustul sarat are efect digestiv, in doze medii, este purgativ, iar in doze mari este vomitiv. Alimentele sarate sunt sarea, branza sarata, laptele de capra, maslinele, rosiile. Plante medicinale sarate sunt galbenelele, maghiranul, scaiul vanat, sanzienele, valeriana.

Gustul picant e apreciat ca stimulent digestiv si actioneaza ca un antibiotic natural. Ceapa, usturoiul, hreanul, varza, telina, conopida, vinetele, ardeiul iute, ridichile sunt cele mai consumate alimente picante. Gustul picant e indicat iarna pentru ca e incalzitor. Consumati iarna ghimbir, atat sub forma de infuzie, cat si sub forma de condiment in mancaruri.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Produsele alimentare ne pot fi medicament, contribuind la starea noastră de sănătate sau ne pot îmbolnăvi.  Citește mai mult...

Perele sunt fructele ideale pentru persoanele care doresc să ţină cură de slăbire, dar sunt sensibile la dulciuri. Găsește-ți motivația!