Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Detoxifiere » Detoxifiere

Pentru a te bucura mai bine de preparatele culinare, dar si pentru a fi in forma maxima, nutritionistii recomanda urmarea unei diete de detoxifiere inainte de Sarbatori, timp de o saptamana.

Ce recomanda nutritionistii pentru dieta de detoxifiere de dinainte de sarbatori?

Ziua 1:

Inainte de micul dejun: un pahar mare cu apa calduta si lamaie. 

Mic dejun: un smoothie verde cu lapte de migdale, fructe de padure inghetate si o banana.

Pranz: 2 bruschete cu avocado, rosii, branza tofu sau un iaurt.

Gustare: un mar sau o salata verde.

Cina: Salata de varza si morcovi cu seminte de floarea soarelui, ulei de masline si suc de lamaie, plus legume fierte. 

Gustare: migdale, un iaurt sau un smoothie cu lapte de soia, cocos sau migdale si ce fructe iti plac. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Lamaia este, se pare, ingredientul minune al unei siluete de invidiat. Citește mai mult...

***

Mihaela Bilic: "Cu siguranţă, ne naştem cu o preferinţă pentru gustul dulce". Găsește-ți motivația!

Spanacul in dieta

Spanacul in dieta


Publicat în Dietetik.ro

Plin de minerale si vitamine, cu putine calorii, spanacul in dieta se preteaza la orice combinatii.

Perfect in dietele vegetariene, in cele care urmaresc scaderea in greutate, in dietele de detoxifiere si in alimentatia sanatoasa, in general, spanacul poate fi consumat crud sau preparat, sub forma de piureuri, salate, mancaruri calde sau reci. Spanacul in dieta, in orice fel de dieta, este principala sursa de vitamina K, 100 de grame de spanac asigurand 500% din doza zilnica recomandata. In 100 de grame de spanac se mai gaseste dublul cantitatii de vitamina A necesara zilnic, 15% din necesarul de fier, calciu si vitamina C.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Spanacul este o sursa excelenta de vitamine A, E, B1, C si K si nu are voie sa lipseasca din dieta de primavara. Citește mai mult...

Este obligatoriu sa mancati de trei ori pe zi, sa va micsorati portiile, iar seara sa evitati alimente precum painea, cartofii, pastele. Găsește-ți motivația!

Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor.

Un plan alimentar complet pentru intreaga primavara va include obligatoriu urmatoarele obiective prioritare, toate benefice pentru sanatate si toate stimuland foarte bine scaderea in greutate:

Meniuri preponderent vegetariene, cu foarte putina carne sau chiar fara nici o bucatica de carne. Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor, iar grasimile folosite la gatirea lor e bine sa fie introduse cu maxima moderatie.

Proteine mai putine, dar prezente totusi zilnic la masa. Ouale, branzeturile moi, iaurtul, legumele boabe, tofu, carnea de pasare si pestele sunt surse bune de proteine si vor fi de folos chiar si la cura de slabit daca se consuma in cantitati mici si insotesc fiecare masa a zilei.

Introducerea de aperitive la mesele principale reduce bine apetitul alimentar crescut. Salatele de sezon, gatite cu doar putin ulei de masline vor ajuta foarte mult sa consumam portii mai mici in special la pranz si la cina. Suplimentar, se poate apela si la unele seminte bogate in grasimi nesaturate si de asemenea la migdale si nuci pentru a se atinge garantat obiectivul de reducere a portiilor la mesele principale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor. Citește mai mult...

Secretul pierderii in greutate poate fi aflat in anumite combinatii alimentare care au in vedere forma corpului tau, spune Dr. Oz. Găsește-ți motivația!