Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Detoxifiere » Detoxifiere

Verdeţurile de primăvară furnizează organismului o cantitate mare de minerale, vitamine şi antioxidanţi, fiind, în acelaşi timp, sărace în calorii, motiv pentru care sunt o alegere recomandată dacă vrei să slăbeşti.

1.Urzica

Urzica este o plantă ce conţine un număr mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofilă, săruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, zinc, seleniu etc), substanţe proteice, acid folic, etc. Printre principalele beneficii ale consumului de urzici putem aminti: curăţarea sângelui, având efect detoxifiant; stimularea metabolismului; echilibrarea sistemului de apărare al organismului; stimularea digestiei şi fluidificarea sângelui.

2.Ştevia

Ştevia este o plantă bogata în vitamine (C şi K), săruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine si fibre. Este o plantă care îl ajută pe cel care o consumă să scape starea de oboseală a corpului şi detoxifiază organismul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Ajută la curăţarea sângelui, a ficatului şi a rinichilor datorită conţinutului important de vitamine, minerale şi acizi esenţiali.  Citește mai mult...

***

Specialista in nutritie Mihaela Bilic ne recomanda sa mancam mai ales peste gras. Găsește-ți motivația!

Legumele, fructele si zarzavaturile sunt in buna masura recomandate la o dieta de slabit, dar ele nu trebuie combinate cu cerealele la aceeasi masa.

Primavara, startul unei diete de slabit saraca in carbohidrati poate fi initiat prin unele masuri alimentare deosebit de eficient si simplu de adoptat, dintre acestea cele care impun o atentie speciala fiind urmatoarele:

Optati cu incredere pentru toate produsele de sezon, acum fiind momentul optim pentru a se consuma mai multe legume si verdeturi, toate benefice inclusiv pentru o mai buna detoxifiere a organismului. Ceaiurile din plante cu efect detoxifiant moderat sunt de asemenea bine de consumat tot in aceasta perioada.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor. Citește mai mult...

Felul cum ne hranim copiii ar trebui sa fie o prioritate printre procuparile noastre. Găsește-ți motivația!

Dr. Ovidiu Chiş, îţi spune cum poţi pierde sănătos în greutate apelând la sucurile din fructe şi legume.

Una dintre cele mai eficiente metode de a echilibra greutatea corpului este să îi dăm alimentele cele mai potrivite. Iar pentru că sunt sărace în calorii, proteine şi lipide, sucurile de legume şi fructe pot asigura necesarul de vitamine, minerale, enzime şi glucide, într-un mod foarte uşor asimilabil.

Ce legume şi fructe să alegi - Cele mai indicate legume sunt morcovii, sfecla roşie, ţelina, varza, brocoli, urzica, guliile, pătrunjelul şi castravetele. De obicei sucurile de legume sunt mai concentrate şi pot fi diluate cu puţină apă. Gustul se poate îmbunătăţi cu ghimbir sau lămâie sau poţi să le bei împreună cu un pahar de apă. Iar cele mai indicate fructe sunt grapefruitul, merele, strugurii, pepenele, lămâile şi în general fructele care se coc în sezon.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Modelul Valentina Pelinel a declarat pentru gândul că a reuşit să slăbească 2 kilograme în 9 zile, urmând o cură de detoxifiere bazată pe sucuri.  Citește mai mult...

Noua metoda consta in constientizarea cantitatii de mancare pe care o consumi si inregistrarea ei intr-un jurnal.  Găsește-ți motivația!