Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Detoxifiere » Detoxifiere

10 alimente pentru detoxifierea de iarna

Publicat în SfatulParintilor.ro
10 alimente pentru detoxifierea de iarna

Iarna esti tentat sa mananci mai multe lucruri nesanatoase, insa n-ar fi rau sa renunti la acest obicei. Nu te scuza cu faptul ca iarna ai mai putine optiuni culinare.

1. Legume cu frunze verzi

Sunt bogate in vitaminele A, C, E si B, contin multe minerale precum magneziu si mangan. Iar lista de optiuni este lunga: spanac, napi, broccoli, varza etc.

2. Usturoi

Cu un continut ridicat de sulf, usturoiul are un gust si un miros usor intepatoare. Insa si beneficiile pentru sanatate sunt pe masura: efect antiinflamator, antioxidant, antibacterian, antiviral.

3. Migdale

Sunt bogate in vitamina E, magneziu si mangan.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în SfatulParintilor.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Prea multe grasimi si alcool pot cauza probleme sistemului digestiv, iar daca vrei sa previi acest lucru, adauga niste ghimbir in dieta.  Citește mai mult...

***

Dieta mediteraneana presupune un consum ridicat de fructe in stare proaspata. Găsește-ți motivația!

Un nou sezon, un nou meniu, va rog!

Un nou sezon, un nou meniu, va rog!


Publicat în Ce se intampla doctore?

Usturoiul salbatic si uzicile au efect detoxifiant remarcabil, curata sangele, sunt antianemice.

“Primavara multe boli cronice devin active, cum ar fi ulcerul, reumatismele. Primavara se manifesta si anemia. De aceea, toate alimentele de sezon, deseori uitate, fac foarte bine. Usturoiul salbatic si uzicile au efect detoxifiant remarcabil, curata sangele, sunt antianemice”, a continuat dr. Mencinicopschi.

Daca te-ai intrebat deja sub ce forme o sa mananci papadia si daca te feresti de un posibil gust ce te va tine la distanta, incearca macar o data si vei fi surprinsa: “frunza de papadie nu e cu nimic mai prejos decat frunza de rucola din perspectiva gustului, apoi este si un sprijin pentru bila si ficat”.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta de primavara inseamna inlocuirea carnurilor cu lactate, a grasimilor animale cu cele vegetale, a conservelor cu fructe si legume proaspete. Citește mai mult...

Dr. Oz recomanda ca masa de seara sa fie servita cu trei ore inainte de somn si, in general, sa nu depasesti ora 19:30. Găsește-ți motivația!

Beneficiile fructelor uscate

Beneficiile fructelor uscate


Publicat în CityNews.ro

Fructele uscate sunt un aliat de nadejde in dieta zilnica, aducand beneficii importante sanatatii.

Sursa buna de fibre si vitamine, fructele uscate contin mai multe calorii decat cele in stare proaspata si au foarte putina apa deoarece sunt deshidratate in conditii speciale pentru a se usca si, astfel, sa poata fi pastrate pentru un timp mai indelungat. Pentru a fi folosite la preparate se pot rehidrata. Se lasa la inmuiat, in apa fierbinte, timp de 30-40 de minute.

Pentru anotimpul rece, fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete. Au proprietati tonifiante, laxative, diuretice, emoliente. Sunt foarte nutritive si se digera la fel de usor ca si fructele crude. Nutritionistii recomanda dieta cu aceste fructe si pentru efectul lor antioxidant in organism.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In lipsa fructelor proaspete, fructele uscate aduc mari beneficii sanatatii. Citește mai mult...

Un corp sănătos şi o greutate satisfăcătoare presupune schimbarea obiceurilor alimentare pe viaţă, nu doar pentru o zi. Găsește-ți motivația!