Intampinati primavara intr-un ritm energic, alert si sanatos, cu plimbari prin parcurile tarii.
In continuare va vom da cateva detalii despre parcurile noastre preferate, asteptand pe adresa redactiei opiniile dumneavoastra, insotite de parcurile si locurile preferate de plimbare, care pot aparea in numarul urmator pentru toti cititorii nostri, ca alternative sanatoase de petrecere a timpului liber.
Parcul Cismigiu se afla in centrul Capitalei, fiind cel mai vechi parc din Bucuresti si, dupa spusele multora, si cel mai frumos. Acesta a fost decorat cu grote artificiale, covoare de flori, poduri si fantani. Istoria sa incepe inca de pe la 1779, cand domnitorul Tarii Romanesti, Alexandru Ipsilanti, a ordonat construirea a doua cismele cu apa buna de baut. Denumirea parcului vine tocmai de la acestea si de la mesterul care trebuia sa le faca, supranumit si „Marele Cismigiu”, adica cel ce se ingrijeste de cismele. Intinzandu-se pe o suprafata de aproximativ 17 hectare, Cismigiul ofera o atmosfera romantica si calda cu zecile de alei care-l strabat, fiind locul perfect pentru o plimbare, o iesire cu bicicleta sau pur si simplu o conversatie cu prietenii sau familia pe iarba sau pe bancutele amenajate ici si colo.
Parcul Nicolae Romanescu din "Craiova este al treilea parc ca marime din Europa si o constructie minunata si spectaculoasa ca mijloace creative la vremea aceea (anul 1900) utilizate pentru construirea sa. Sute de arbori din specii rare au fost aclimatizati, iar intregul sti l romantic se poate vedea prin aleile intortocheate, salciile de pe marginea lacului, podul suspendat si castelul medieval, cat si cele cateva podete din beton care imita scoarta de copac. Centrul parcului il reprezinta lacul pe care te poti plimba cu barca traind pe valurile Romanescului adevarate momente de relaxare si sublim.
Parcul Herastrau este locul ideal pentru iesirile cu cei mici. Acestia au o suprafata imensa de joaca si locuri special amenajate pentru ciclism, skating, cat si sporturi nautice si navigatie, fiind dotat cu salupe, hidrobiciclete si vaporase. Parcul este situat pe malul lacului Herastrau si beneficiaza de o vegetatie bogata arboricola de salcii, plopi, artari, frasini si tei. Fiind cel mai mare parc al Capitalei, Herastraul atrage zilnic o multime de oameni care se bucura de aleile sale sau de multiplele localuri si cafenele terase amenajate in el. Printre atractiile sale se numara si un teatru de vara, pavilioane de expozitii Expo Flora, Insula Trandafirilor, Insula Plopilor si Gradina Japoneza, amenajata in anul 1998, cu sprijinul Ambasadei Japoniei in Romania si al Fundatiei Comemorative a Expozitiei Mondiale Japoneze.
Gradina Botanica ne place mult pentru ansamblul minunat de vegetatie si aerul salbatic linistit pe care-l emana. Acesta este un loc al visarii si al descoperirilor vegetale ca serele cu expozitii si colectii de orhidee, palmieri si plante carnivore. Daca doriti sa imbinati o iesire frumoasa impreuna cu multe lucruri interesante de vazut, va recomandam Gradina Botanica pentru delectarea si educarea micutilor despre natura, in aer liber. Aceasta este una dintre cele mai vechi din tara, fiind structurata in 12 sectoare, din care cele mai spectaculoase sunt rozariul, o impresionanta colectie de trandafiri din toata lumea, complexul de sere, sectorul ornamental si sectorul de recreere si odihna amenajat in stil peisajer, ideal pentru un strop de relaxare si frumos in mijlocul florilor. Iesiti in natura cu familia, copiii si bunicii si bucurati-va de plimbari sanatoase.
Iesiti in natura cu familia, copiii si bunicii si bucurati-va de plimbari sanatoase.
Va asteptam propriile locuri de regasire, parcuri si gradini care va imbata simturile si pana atunci va dorim primavara placuta!
Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.