Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dr. Ciprian Constantin

Multe persoane au falsa impresie că alimentaţia bogată în salate garantează scăderea numărului de kilograme.

Salata este considerată un preparat de bază dacă dorim să pierdem în greutate. Totuşi, câteodată, se poate ca rezultatul să fie tocmai invers, din cauza ingredientelor folosite. Noţiunea de salată poate fi înţeleasă ca planta de salată verde, cu frunze mari şi rotunde, care, cu adaos de sare, oţet (acid citric, lămâie) şi/sau ulei, se serveşte ca aperitiv sau ca garnitură. În acelaşi timp, salata este amestecul din frunze (tăiate după gustul bucătarului) îmbogăţit cu legume (roşii, castraveţi, ceapă, ardei etc.), unele dintre acestea fiind foarte agreate de nutriţionişti, deoarece au un conţinut caloric mic.

De ce dieta de slăbire eşuează, chiar dacă alimentaţia presupune în mare parte salată? Doctorul Ciprian Constantin ne spune că "cea mai comună o reprezintă adaosul de ulei (măsline, floarea-soarelui, porumb etc.) în cantitate necontrolată. Gestul simplu de a-l turna în salată aduce o cantitate mai mare de calorii decât s-ar dori. E ideal să avem o măsură: o lingură de ulei înseamnă circa 15 ml (care înmulţit cu 9 kcal/ml, aduce 135 kcal), adică mai mult de 10% din necesarul caloric al unei diete restrictive."

Urmareste-l pe Dr. Ciprian Constantin online.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

"Nevinovata" salata ne insela de fapt si ne ingrasa fara sa ne dam seama? Citește mai mult...

***

Te-ai gandit vreodata la importanta optimismului atunci cand ai inceput o dieta? Găsește-ți motivația!

Regim de slabit cu salata

Regim de slabit cu salata


Publicat în www.tratamenteslabire.com

Cum se potrivesc salatele noastre unui plan de slabire? Intr-o multime de feluri.

Cauti mereu sa iti prepari un meniu rapid, care sa te mai ajute sa scazi si in greutate? Alege o salata! Nu te speria, totusi, nu este neaparat vorba despre vechea salata verde, cu cateva felii de rosii amestecate in ea.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Salatele sunt feluri de mâncare la care nu ne gândim că ascund calorii, și totuși, în unele dressing-uri ale salatelor sunt prezente ingrediente cu calorii. Citește mai mult...

Aceasta este prima lectie si poate cea mai importanta: slabeste pentru tine, nu pentru ceilalti.  Găsește-ți motivația!

Regimul Dukan, dieta ca la carte

Regimul Dukan, dieta ca la carte


Publicat în www.coolinaria.ro

Un regim complicat si sever, dar care gandeste procesul de slabire ca pe unul de durata.

Regimul Dukan cuprinde o succesiune de etape: faza de atac, in care se consuma exclusiv proteine si in care se slabeste drastic; faza alternativa, in care, pe langa proteine se introduc in alimentatie si legumele; faza de consolidare si faza de stabilizare in care se trece treptat la alimentatia obisnuita, totul in mod controlat pentru a evita efectul yoyo.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta Dukan este impartita in patru parti, sau "faze". In timp ce primele doua faze sunt concepute pentru a scapa de kilogramele in plus, urmatoarele doua faze, au rolul de a mentine rezultatele. Citește mai mult...

Daca vrei sa slabesti si sa fii sanatoasa este esential sa respecti orele de masa. Găsește-ți motivația!