Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dr. Lygia Alexandrescu

Peste 80 la sută dintre cei care se adresează unui nutriţionist au urmat cel puţin o dietă de înfometare cu ajutorul căreia au slăbit.

Înfometarea este doar una dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Lector dr. Lygia Alexandrescu vă spune care sunt cele zece greşeli pe care trebuie să le evitati în timpul curei, dacă vreti să scădeti în greutate.

1. Nerăbdarea si obiectivele nerealiste. Studiile arată că persoanele care slăbesc într-o perioadă suficient de lungă, se mentin mai bine la greutatea normală. Un ritm de scădere ponderală sănătos este cuprins între o jumătate şi un kilogram pe săptămână.

2. Absenta micului dejun. Consumarea zilnică a unui mic dejun copios este esenţială pentru furnizarea energiei necesare organismului încă de dimineată şi pentru prevenirea aparitiei poftei de dulce.

Urmareste-o pe Dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Romania Libera. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dietele rapide, mai ales cele celebre, pot pune în pericol sănătatea pentru că sunt fade. Citește mai mult...

***

Poti sa ai si tu un abdomen tonifiat daca faci miscare si ai grija ce mananci. Găsește-ți motivația!

Scaderea in greutate determina micsorarea celulelor grase, dar nu si reducerea numarului lor.

Dietele repetate dezechilibreaza organismul, slabirea devine tot mai dificila si necesita tot mai mult timp. Toate curele radicale prezinta pericolul efectului yo-yo, fenomenul continuu de slabire-ingrasare. De aceea, kilogramele in plus trebuie pierdute asa cum au fost castigate, treptat. Astfel, efectul va fi de durata.

Scaderea in greutate determina micsorarea celulelor grase, dar nu si reducerea numarului lor. Este consumata in special grasimea din jurul taliei, ceea ce duce la scaderea riscului de boli cardio-vasculare. In general, scad mai intai depozitele de grasime care sunt influentate de hormoni, apoi cele din alte zone ale corpului.

Acest lucru este mai usor de observat la femei: fata devine supla, in vreme ce grasimea de pe coapse ramane neschimbata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dr. Ovidiu Chiş ne avertizează asupra dietelor nesănătoase care promit rezultate impresionante într-un timp scurt. Citește mai mult...

Se stie ca un procent de peste 60-80% de cruditati ne poate mentine corpul la o greutate normala. Găsește-ți motivația!

Uneori varsta de 40 si ceva de ani poate eclipsa cu usurinta varsta de 20 de ani.

Poporul a decis! Varsta de 20 de ani sta tantosa in fruntea unui top de siluete senzationale, cea de 30 + mai are sanse de "resuscitare" si readucere prin fruntea clasamentului, pe cand pe cea de 40+ e undeva in stadiu avansat de "metastaza", nemaiavand sanse de supravietuire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Trebuie sa iti rupi o ora din somnul tau pretios pentru a te urni sa mergi la sala. Citește mai mult...

Consumarea unui pahar cu apa dimineata si mersul pe jos te pot ajuta sa scapi de kilograme. Găsește-ți motivația!