Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Metabolism

Nu trebuie să dăm vina numai pe glanda tiroidă când kilogramele în plus ne dau bătăi de cap.

Ea este "creierul" metabolismului si, s-ar putea spune, chiar al creierului. Căci ea are grijă de buna funcționare a acestora. În plus, "tronează" peste sistemul cardiovascular si veghează asupra temperaturii optime a corpului. Prin urmare, cu dereglările ei nu-i de glumă. Cu toate astea, hormonii pe care îi secretă sunt ei "buclucasi", dar nu atât pe cât vrem noi să credem.

Studiile arată că, cel puțin în România, peste 90% dintre persoanele supraponderale nu suferă de probleme hormonale. Concluzia? Încercăm să ne mascăm abuzurile alimentare în spatele unui paravan de renume, "glanda". E foarte adevărat că hipotiroidia poate duce la retentia de apă, însă nu si la acumularea de tesut adipos. Se poate lua în greutate, din cauza încetinirii metabolismului, dar nu de ordinul zecilor de kilograme, căci, în general, suferinzilor le lipseste pofta de mâncare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Hipotiroidia poate determina cresterea in greutate dar nu poate dezvolta obezitate. Citește mai mult...

***

De 1 luna si jumatate tin regimul disociat. Sunt multumita, dar am nevoie uneori de sustinere. Găsește-ți motivația!

Cartea se adreseaza persoanelor de 50 de ani, constiente ca trebuie sa se preocupe de sanatatea lor.

Gratie dietei sale de succes, Michel Montignac s-a impus ca initiator al unei abordari revolutionare in domeniul regimurilor de slabit: pentru a scapa de kg nedorite, nu trebuie sa ne supunem organismul unor cure drastice si deloc eficiente à la longue, ci sa ne reconsideram in mod fundamental obiceiurile alimentare. Cartea vine sa raspunda intrebarilor esentiale pe care si le pun toti cei trecuti de prima tinerete, interesati sa-si gestioneze corect greutatea si sa se mentină intr-o forma fizica si intelectuala de invidiat: ce alimente asigura un aport optim de vitamine si minerale, si cum trebuie ele alese si preparate?

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Daca iti doresti sa urmezi o dieta perfect echilibrata, atunci dieta Montignac este alegerea potrivita. Citește mai mult...

Echilibrul chimic al creierului este afectat de o dieta care nu contine zahar. Găsește-ți motivația!

Celulita este in mare parte grasime care a fost alterata, ca rezultat al unei proaste circulatii.

Celulele de grasime ale femeii nu sunt atat de bine sustinute ca cele ale barbatului si de aceea celulita este mai vizibila. Un stil de viata fara miscare face acele celule sa se stramteze si sa apara aspectul acela inestetic de coaja de portocala.

Celulita este ereditara - adevarat: Asa cum oamenii sunt sensibili fata de anumite boli din familie, asa se intampla si in cazul celulitei. Dar si hormonii, dieta, stilul de viata si sportul au un rol important, asa ca in cazul in care mama si bunica ta nu au avut deloc celulita, nu inseamna ca tu esti pe deplin ferita de aceasta.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este un mit ca oamenii slabi nu au celulita. Daca ai pielea subtire, aceasta va fi mult mai vizibila.  Citește mai mult...

Primarul sectorului 4 vrea sa continue pana va slabi inca 30 de kilograme. Găsește-ți motivația!