Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Obezitate

Câteva kilograme în plus pot avea, uneori, beneficii asupra sănătăţii, susţin cercetătorii.

Câteva kilograme în plus pot avea, uneori, beneficii asupra sănătăţii, susţin cercetătorii, care au constatat că o persoană uşor supraponderală poate duce o viaţă mai lungă, informează postul Naţional de Radio american (NPR). Aceasta nu este prima dată când oamenii de ştiinţă cercetează legătura dintre greutatea corporală şi speranţa la viaţă. În timp ce nu există nicio îndoială că obezitatea creşte riscul apariţiei a tot felul de boli, unele care scurtează viaţa, nu este la fel de clar ce se întâmplă cu cei care cântăresc peste media normală, dar sub nivelul de obezitate.

Pentru a răspunde la această întrebare, Katherine Flegal, de la Centrul american pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, a început un studiu pe baza datelor de la trei milioane de oameni. Ea a ajuns la concluzia că riscul de a muri este cu 6% mai mic la oamenii uşor supraponderali. Aproximativ o treime dintre americani se încadrează în această categorie a excesului de greutate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Persoanele care consumă acest produs ar avea o speranță de viață mai mare Citește mai mult...

***

Consuma mere intrucat contin quercetina, un antioxidant puternic care protejeaza plamanii, deoarece ajuta la regenerarea celulelor.  Găsește-ți motivația!

Dieta Dukan este un regim care se bazează în mare parte pe proteine. Dieta Dukan pare să fie cura de slăbire ideală pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus într-un timp relativ scurt.

Dieta Dukan este concepută în aşa fel încât să fie favorizat consumul proteinelor în detrimentul lipidelor şi glucidelor. Este aşadar vorba despre un regim de tip proteic, însă în acelaşi timp este şi o dietă hipocalorică, pentru că reducerea numărului de lipide şi glucide consumate conduce automat la un aport caloric mai mic.
 
Prin reducerea absorbţiei de glucide şi lipide, organismul va fi obligat să apeleze la propriile rezerve adipoase pentru ca muşchii să poată continua să funcţioneze. Datorită acestui mod de alimentaţie, organismul va începe să producă corpi cetonici, care vor trebui să fie filtraţi de către rinichi. Acest fapt îi va solicita suplimentar, aşa că se impune suplimentarea cantităţii de apă ingerată.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Te-ai intrebat mereu de ce frantuzoaicele sunt slabe si arata bine la orice varsta fara sa faca eforturi?  Citește mai mult...

Principalul "inamic" este acum carnea, in special cea de porc. Uita de ea, cel putin o luna. Găsește-ți motivația!

ennifer Lopez se mentine foarte bine in forma la cei 43 de ani pe care i-a implinit anul asta.

Desi nu mai are nici 20 de ani si nici 30, Jennifer Lopez se mentine foarte bine in forma la cei 43 de ani pe care i-a implinit anul asta. Cum face asta? Raspunsul este: dieta 5:2, pe care o tine de fiecare data cand vrea sa slabeasca. 

Regula de baza este sa mananci 5 zile normal, nu exagerat, in jur de 2000 de calorii, iar 2 zile sa incerci sa mananci foarte putin, cam 500 de calorii pe zi pentru femei si 600 pentru barbati. Cele doua zile nu trebuie sa fie neaparat una dupa alta, asa ca iti poti alege cele doua zile "de post" oricand vrei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Te-ai intrebat mereu de ce frantuzoaicele sunt slabe si arata bine la orice varsta fara sa faca eforturi?  Citește mai mult...

Dr. Oz si celebrul antrenor de fitness Jorge Cruise iti propun un set de exercitii de doar 5 minute pe zi! Găsește-ți motivația!