Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Obezitate

Câteva kilograme în plus pot avea, uneori, beneficii asupra sănătăţii, susţin cercetătorii.

Câteva kilograme în plus pot avea, uneori, beneficii asupra sănătăţii, susţin cercetătorii, care au constatat că o persoană uşor supraponderală poate duce o viaţă mai lungă, informează postul Naţional de Radio american (NPR). Aceasta nu este prima dată când oamenii de ştiinţă cercetează legătura dintre greutatea corporală şi speranţa la viaţă. În timp ce nu există nicio îndoială că obezitatea creşte riscul apariţiei a tot felul de boli, unele care scurtează viaţa, nu este la fel de clar ce se întâmplă cu cei care cântăresc peste media normală, dar sub nivelul de obezitate.

Pentru a răspunde la această întrebare, Katherine Flegal, de la Centrul american pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, a început un studiu pe baza datelor de la trei milioane de oameni. Ea a ajuns la concluzia că riscul de a muri este cu 6% mai mic la oamenii uşor supraponderali. Aproximativ o treime dintre americani se încadrează în această categorie a excesului de greutate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Persoanele care consumă acest produs ar avea o speranță de viață mai mare Citește mai mult...

***

Cepele facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Găsește-ți motivația!

Dieta care nu da gres niciodata!

Dieta care nu da gres niciodata!


Publicat în www.csid.ro

Regimul aprobat de toti nutritionistii consta in alimente sanatoase din toate grupele.

Spre exemplu, o femeie are nevoie de 1800 de kcalorii pe zi. Daca vrei sa slabesti, scazi ratia zilnica pana la 1000 de kcalorii si o distribui in cinci mese. Tine cont si de alte reguli stabilite nu de nutritionisti, ci de propriul tau corp.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Regim de slabire aprobat de nutritionistii cu alimente sanatoase din toate categoriile. Citește mai mult...

Condimentele nu dau numai savoare mancarii, ci pot fi excelente surse de vitamine. Găsește-ți motivația!

Dieta Dukan - principii si etape

Dieta Dukan - principii si etape


Publicat în Sfatul Medicului

Dieta Dukan promite nu doar inlaturarea excesului ponderal, ci si sanse maxime de mentinere a greutatii corporale ideale pe termen lung.

Dieta Dukan este, in esenta, un plan nutritional hipocaloric, bazat pe consumul de proteine, care se imparte in 4 etape. Avantajele acestei diete sunt acelea ca alimentele permise pot fi consumate in orice cantitate, la orice ora a zilei, cata vreme meniul este constituit din proteine slabe.

Etapele dietei Dukan au reguli stricte, a caror nerespectare conduce la esecul regimului alimentar de slabire. Principiile dietei sunt concepute astfel incat pana si cea mai mica abatere poate sa fie distructiva.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Supletea femeilor franceze, dar si silueta lui Jennifer Lopez si a lui Gisele Bundchen se datoreaza dietei Dukan, aparuta in Franta de mai bine de zece ani.  Citește mai mult...

Dr. Oz te învaţă cât să mănânci ca să nu-ţi sabotezi dieta şi să faci alegerile corecte. Găsește-ți motivația!