Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Cereale

Importanta fibrelor in alimentatie

Fibrele solubile pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol LDL seric, blocand absorbtia de colesterol.

Fibrele sunt substante de balast din produsele de origine vegetala pe care oamenii nu le pot absorbi sau digera. Exista doua tipuri de fibre alimentare, solubile si insolubile. Pentru pierderea in greutate: Ambele tipuri de fibre sunt satioase, fara a adauga multe calorii sau grasimi. Pentru starea generala de sanatate: Fibrele ajuta si la functionarea corespunzatoare si regulata a intestinelor.

Fibrele solubile se dizolva in apa, formand un gel in intestin. Printre sursele alimentare se numara faina de ovaz, orz, fasole si anumite fructe si legume. Fibrele insolubile nu se dizolva in apa. Ele trec prin sistemul digestiv aproape intacte, contribuind la formarea bolului fecal si actionand ca un burete care absoarbe apa, grasimile si toxinele din intestin. Printre sursele alimentare se numara taratele de grau, cerealele integrale, multe legume si coaja fructelor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Amelie.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii spun ca o persoana cu o dieta de 2000 calorii are zilnic nevoie de 25 g fibre. Citește mai mult...

***

Iată ce emoții pozitive îți influențează într-o foarte mare măsură starea de sănătate fizică, dar și psihică. Găsește-ți motivația!

Dieta Dukan se bazeaza pe proteine, apa si tarate de ovaz, care trebuie consumate zilnic.

Formata din patru faze, Dieta Dukan este un regim de tip low-carb, in care ai voie sa consumi multe proteine, dar nu ai voie sa consumi carbohidrati. Nu trebuie sa cantaresti mancarea sau sa numeri caloriile, in schimb trebuie sa excluzi complet din dieta anumite alimente.

Dieta Dukan se bazeaza pe proteine, apa si tarate de ovaz, care trebuie soncumate zilnic. Iata in ce consta ea.

Faza de atac poate dura de la 2-3 zile pana la 10 zile, in functie de numarul kilogramelor in plus.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ouale, pestele si carnea sunt cele trei surse de proteine pe care se bazeaza dieta Dukan.  Citește mai mult...

Iată ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta pe tot sezonul rece si care sunt beneficiile acestora. Găsește-ți motivația!

Pericolele dietelor de slabit

Pericolele dietelor de slabit


Publicat în Dietetik.ro

Indiferent cat de drastica este o dieta, slabirea in greutate trebuie sa fie lenta.

Dietele de slabit au doua fete. Una dintre acestea este scaderea in greutate, care este pana la urma scopul oricarui regim. Aceasta este insotita insa de riscul de a produce un dezechilibru major al metabolismului, ceea ce aduce grave prejudicii sanatatii. Echilibrul dintre risc si beneficii este foarte important. Riscul poate fi redus la minimum, pe de o parte, alegand o dieta care sa se potriveasca caracteristicilor tale biologice, pe de alta fiind foarte atenta la conditiile impuse de dieta si la efectele imediate ale acesteia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dietele care promit mai multe kilograme eliminate sunt nesanatoase pentru organism. Citește mai mult...

Balonarea şi acumularea excesivă de gaze în intestin pot să îţi facă abdomenul să arate mai umflat decât este el de obicei. Găsește-ți motivația!