Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Cereale

Importanta fibrelor in alimentatie

Fibrele solubile pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol LDL seric, blocand absorbtia de colesterol.

Fibrele sunt substante de balast din produsele de origine vegetala pe care oamenii nu le pot absorbi sau digera. Exista doua tipuri de fibre alimentare, solubile si insolubile. Pentru pierderea in greutate: Ambele tipuri de fibre sunt satioase, fara a adauga multe calorii sau grasimi. Pentru starea generala de sanatate: Fibrele ajuta si la functionarea corespunzatoare si regulata a intestinelor.

Fibrele solubile se dizolva in apa, formand un gel in intestin. Printre sursele alimentare se numara faina de ovaz, orz, fasole si anumite fructe si legume. Fibrele insolubile nu se dizolva in apa. Ele trec prin sistemul digestiv aproape intacte, contribuind la formarea bolului fecal si actionand ca un burete care absoarbe apa, grasimile si toxinele din intestin. Printre sursele alimentare se numara taratele de grau, cerealele integrale, multe legume si coaja fructelor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Amelie.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii spun ca o persoana cu o dieta de 2000 calorii are zilnic nevoie de 25 g fibre. Citește mai mult...

***

La mic dejun consumati 1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cana de lapte cu 1,5% grasime. Găsește-ți motivația!

Atkins creste riscul de osteoporoza

Atkins creste riscul de osteoporoza


Publicat în Ce se intampla doctore?

Sunt afectate femeile in varsta, care urmeaza diete hiperproteice, de tipul Atkins.

Cer ce tatorii de la Purdue University din Sta tele Unite ale Americii au analizat datele obtinute in urma a doua studii realizate pe voluntare cu varstele cuprinse intre 43 si 80 de ani. Ei au descoperit astfel ca fe meile care apeleaza la diete hiper­pro teice - bazate pe consumul unor cantitati mari de carne si grasimi - au reusit sa slabeasca, insa densitatea minerala a oaselor lor a scazut considerabil.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Există o nevoie clară de educație privind efectele dăunătoare ale consumului de băuturi răcoritoare  Citește mai mult...

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale. Găsește-ți motivația!

O tampenie debitata de oameni care rezolva slabirea cu “50g de piept de pui la gratar”.

Slabirea este un proces fiziologic extrem de complex, care implica nutrienti, hormoni, organe interne, efort fizic, dieta, odihna. Ce este un regim hipocaloric.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Regim de slabire aprobat de nutritionistii cu alimente sanatoase din toate categoriile. Citește mai mult...

Această soluţie este total contraindicată de specialişti, deoarece face ravagii în organism şi se pot ajunge la probleme foarte grave.  Găsește-ți motivația!