Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Paine

O serie de nutrienţi pe care îi găseai în pâinea de casă, făcută din grâu măcinat, lipsesc din cele mai multe sortimente de pâine disponibilă astăzi la raft.

Cum de a ajuns pâinea, un aliment de bază pentru o mare parte din populaţie, să aibă o reputaţie atât de şifonată? În primul rând, pentru că i-a scăzut calitatea odată cu industrializarea si supraprocesarea. Mai exact, o serie de nutrienţi pe care îi găseai în pâinea de casă, făcută din grâu măcinat, lipsesc din cele mai multe sortimente de pâine disponibilă astăzi la raft.

În cele mai multe cazuri, pâinea ne creşte rapid nivelul de zahăr din sânge şi aşa ajungem să acumulăm kilograme în plus şi să devenim din ce în ce mai obosiţi. Iar consecinţele negative ale consumului de pâine nu se opresc aici. Când o mâncăm, organismul o transforma rapid în glucoză care, eliberată în sânge într-o cantitate prea mare, determină leziuni la nivelul arterelor şi ne face mai rezistenţi la insulină, de aceea ne creşte riscul de diabet.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Tara noastra se afla pe primul loc in Europa la consumul de paine, iar specialistii avertizeaza ca azeasta preferinta poate duce la obezitate. Citește mai mult...

***

Consuma in fiecare dimineata un “cocktail” bogat in fibre si enzime digestive pentru a elimina balonarea si constipatia.  Găsește-ți motivația!

Daca iti doresti sa urmezi o dieta perfect echilibrata, atunci dieta Montignac este alegerea potrivita.

Dieta Montignac presupune, in primul rand, evitarea consumului de alimente cu index glicemic ridicat, precum sfecla rosie, cartofii sau morcovii. Intr-o asemena dieta sunt interzise unele combinatii de alimente – lipide si zaharuri sau proteine animale si carbohidrati. Poti consuma zaharuri de 2-3 ori pe zi, insa lipidele si proteinele pot fi consumate ori de cate ori doresti, conditia unica fiind aceea ca cele doua sa nu fie combinate. Intre mese, poti consuma fructe, iar cerealele si leguminoasele nu trebuie sa fie preparate, acest lucru fiind necesar pentru mentinerea unui index glicemic scazut.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Montignac recomanda eliminarea alimentelor cu un indice glicemic mare. Citește mai mult...

Deşi cele două reprezintă afecţiuni diferite, între depresie şi excesul ponderal există o relaţie de reciprocitate. Găsește-ți motivația!

Dieta de sapte zile

Dieta de sapte zile


Publicat în Dietetik.ro

Micul dejun este format, fara exceptie, dintr-o ceasca de cafea, fara zahar si fara lapte si jumatate de grapefruit.

Facem, insa de la bun inceput precizarea ca dieta rapida este ca o solutie de avarie. Nu trebuie tinuta mai mult de o saptamana si, obligatoriu, trebuie continuata cu o dieta de maximum 1900-2000 de calorii pe zi, pentru a nu pune la loc ceea ce ai dat jos.

Dieta de sapte zile nu este o dieta usoara, dar eficienta, iar timpul foarte scurt al restrictiilor o face utila. Dieta este una saraca in calorii. Nu vei suferi de foame pentru ca este foarte bogata in proteine, care iti dau o senzatie de satietate confortabila. Dieta exclude complet zaharul si grasimile animale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta este una saraca in calorii si exclude complet zaharul si grasimile animale.  Citește mai mult...

Inainte de a urma o cura de slabire trebuie sa renuntati sa va stabiliti standarde greu de atins. Găsește-ți motivația!