Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Carne

De ce te omoară mezelurile?

Medicul specialist îţi explică de ce sunt periculoase şi ce afecţiuni pot genera sau agrava.

 "Problemele cu mezelurile sunt pe mai multe planuri. În primul rând, este vorba despre sursa cărnii. Unele cărnuri sunt mai hrănitoare decât altele, mai sărace sau mai bogate în grăsime saturată. Apoi vorbim de cantitatea reală de carne din produs – în unele situaţii, mezelurile conţin sub 50% carne şi restul amidon, soia, apă (saramură). Un alt aspect este grăsimea existentă sau adăugată (slănină), care este saturată, deci periculoasă pentru sănătate (atunci când se depăşeşte un anumit procent zilnic în alimentaţie). Trebuie luată în calcul şi metoda de preparare. De exemplu, afumarea poate fi un factor de risc pentru sănătate, predispunând către cancer gastric. Şi nu în ultimul rând, adaosul de E-uri – pentru gust, culoare, miros, consistenţă – unele dintre acestea sunt insuficient testate toxicologic şi ar putea să pună probleme pentru sănătate în anumite doze", explică medicul Şerban Damian.

Urmareste-l pe Dr. Şerban Damian online, Facebook, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Medicul Şerban Damian explică tot ce trebuie să conţină meniul în perioada rece pentru a nu te îngrăşa. Citește mai mult...

***

Functiile psihice necesita un echilibru alimentar. Daca acesta este alterat apar probleme.  Găsește-ți motivația!

Nu puține sunt persoanele care trec de la un regim la altul. În ochii prietenilor, ele sunt "mereu la dietă". Nutriționiştii nu recomandă un astfel de comportament.

Binecunoscuta dietă Montignac, pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, îţi asigură şi echilibru alimentar. Principiul de bază al dietei este că poţi mânca aproape orice. Condiţia funcţionării acestui program de slăbit este că nu poţi combina proteinele cu carbohidraţii ori lipidele cu zaharurile. De exemplu, este interzis să consumi friptură cu cartofi prăjiţi. Meniul poate fi alcătuit din mese proteino-lipidice sau din alimente glucidice. De exemplu, mănânci două felii de pâine integrală cu brânză 0% grăsimi şi cu un fruct.

Părerea nutriţionistului Corina Zugravu: Această dietă este bazată pe noţiunea de indice glicemic al alimentelor şi poate fi urmată toată viaţa, fără nicio problemă, dacă asigurăm necesarul de micronutrienţi. Aceasta nu este tocmai o cură de slăbire ci, mai degrabă, o dietă care controlează carbohidraţii.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ouale, pestele si carnea sunt cele trei surse de proteine pe care se bazeaza dieta Dukan.  Citește mai mult...

Cel mai bine ar fi sa mananci proteine (carne, oua, branza, naut, linte, mazare, fasole boabe) dupa antrenament. Găsește-ți motivația!

Dieta alcalină este un regim care promite scăderea în greutate prin menţinerea pH-ului organismului la un nivel neutru.

Pentru a slăbi cu ajutorul dietei alcaline trebuie urmat un regim alimentar destul de strict, în care 75% dintre alimente alcaline, iar restul de 25% fac parte din aşa-numita categorie a alimentelor tolerate. Nutriţioniştii spun că alimentele permise în dieta alcalină nu au neapărat un pH alcalin, ceea ce contează fiind faptul că odată ajunse în organism şi digerate, ele produc o reacţie alcalină. Alimentele care determină alcalinizarea sângelui, urinei şi salivei sunt cele foarte bogate în clorofilă, adică legumele verzi şi zarzavaturile. Din categoria alimentelor permise în dieta alcalină fac parte fructele, legumele, cerealele integrale, lactatele şi peştele.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta alcalina este cel mai bun mod prin care poți să-ți echilibrezi organismul. Citește mai mult...

Începe cu o activitate pe care îţi place să o faci! Ca regulă generală, când faci exerciţii fizice, trebuie să simţi efortul, dar nu într-o asemenea măsură încât să nu mai ai suflu deloc. Găsește-ți motivația!