Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dr. Eduard Adamescu

Farfuriile şi tacâmurile de mari dimensiuni aduc şi un consum mai mare de alimente şi pot fi responsabile de acumularea de kilograme nedorite.

Farfuriile şi tacâmurile de mari dimensiuni aduc şi un consum mai mare de alimente şi pot fi responsabile de acumularea de kilograme nedorite. În plus, studiile arată că acum o porţie de mâncare este mai bogată cu aproximativ 200 de kilocalorii decât în urmă cu 20 ani.

Maximum 150 de grame de carne la o masă. Pentru a nu depăşi cantitatea de mâncare de care are nevoie organismul trebuie să aveţi mereu în minte mărimea unei porţii corecte. "O porţie de «bun-simţ» de friptură cu garnitură înseamnă maximum 150 grame de carne, pe care o puteţi asocia cu mărimea unui pachet de cărţi de joc. Garnitura, piure de cartofi sau orez, trebuie să aibă între 150 şi 200 de grame, echivalent cu o minge de tenis de câmp", spune nutriţionistul Eduard Adamescu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în DoctorulZilei.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Un bun control al portiilor de mancare este foarte important pentru gestionarea corecta a greutatii corpului, care depinde de numarul de calorii ingerate prin hrana.  Citește mai mult...

***

The research shows that eating late nights or overeating in nights lead to improper digestion which further leads to accumulation of fat in body.  Găsește-ți motivația!

Dupa nastere, un an fara cura de slabire

Dupa nastere, un an fara cura de slabire


Publicat în Ce se intampla doctore?

In ce interval de timp ar trebui sa renuntati la kilogramele din timpul sarcinii

Corpul uman ia in greutate 9 luni de zile, deci acorda-i cel putin acelasi timp sa piarda kilogramele in plus.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In primii 2 ani de viata, toate experientele la care este expus un copil si pe care le traieste constituie temelia viitorului adult.  Citește mai mult...

Varza este pe locul 1 in topul celor mai eficiente alimente pe care trebuie sa le incluzi in meniul tau.  Găsește-ți motivația!

Celulita este aceea care le deranjeaza cel mai mult pe femei si aproape niciuna nu scapa de ea.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell spun ca 98% dintre femei sufera de aceasta problema, intr-un grad mai mic sau mai mare. Potrivit Prevention, exista cateva exercitii fizice care sa te scape de acest inconvenient sau macar sa diminueze celulita.

Stai culcata pe spate, cu genunchiul stang indoit si cel drept ridicat, neindoit. Incordeaza abdomenul si fesierii si ridica-ti soldurile. Mentine doua secunde, ramanand incordat. Coboara si repeta cu celalalt picior. Abdomenul si soldurile trebuie sa se miste ca un tot unitar, in acelasi timp.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Potrivit Prevention, exista cateva exercitii fizice care sa te scape de acest inconvenient sau macar sa diminueze celulita. Citește mai mult...

Ambitia, vointa, perseverenta, increderea si optimismul sunt cele mai importante secrete ale reusitei. Găsește-ți motivația!