Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Cereale

Cercetătorii din lumea întreagă ţin sub lupă bobiţele de quinoa, iar faptul că aceasta nu conţine gluten este un mare avantaj pentru sănătate.

Deşi este considerată cereală, quinoa face parte din familia chenopodiacee, fiind înrudită cu spanacul şi cu sfecla de zahăr. Planta conţine cei nouă aminoacizi esenţiali, printre care şi lizina, întâlnită mai rar în alimentele vegetale. Acest aminoacid esenţial este necesar organismului pentru producerea de proteine.

Cercetătorii spun că lizina administrată timp de un an împreună cu vitamina C, contribuie la vindecarea aterosclerozei şi curăţă vasele de colesterol. Mai mult, specialiştii Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU au precizat că profilul aminoacizilor din quinoa este asemănător cu cel al caseinei, proteina completă conţinută de lapte.

 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Ai probleme cu digestia, nu poți slăbi sau ai colesterolul crescut? Introdu în alimentație quinoa.  Citește mai mult...

***

Studiile au aratat ca cei care se pun pe slabit intr-o zi de marti esueaza lamentabil. Găsește-ți motivația!

Trei trucuri care bat celulita

Trei trucuri care bat celulita


Publicat în Ziare.com

Hidrateaza-te! Pielea hidratata, arata bine si este frumoasa, iar apa este esentiala.

Ai nevoie de multa apa, bauta constant, pentru ca pielea sa arate cu adevarat bine, asta pentru ca deshidratarea face mult mai vizibila celulita, pe langa faptul ca predispune si contribuie la aparitia ei.

Cele opt pahare cu apa zilnice sunt esentiale. Contorizarea apei este importanta, dupa cum la fel de important este si ceea ce ai in farfurie, pentru ca alimentele care contin cantitati mari de apa pot ajuta la o foarte buna hidratare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iată ce trebuie să faci pentru ca aspectul de „coajă de portocală” a pielii să dispară.  Citește mai mult...

Sunt alimentele dietetice optiunea potrivita pentru sanatatea ta? Găsește-ți motivația!

Uneori varsta de 40 si ceva de ani poate eclipsa cu usurinta varsta de 20 de ani.

Poporul a decis! Varsta de 20 de ani sta tantosa in fruntea unui top de siluete senzationale, cea de 30 + mai are sanse de "resuscitare" si readucere prin fruntea clasamentului, pe cand pe cea de 40+ e undeva in stadiu avansat de "metastaza", nemaiavand sanse de supravietuire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Învăţaţi copiii să facă sport de la vârste fragede. Mişcarea îi va ajuta să se dezvolte armonios, să aibă oase sănătoase şi să îşi dezvolte echilibrul. La bătrâneţe, sportul te fereşte de boli şi alungă durerile încheieturilor.  Citește mai mult...

De ce apare pofta de dulce, cât de periculoasă e şi cum o poţi combate ne spune Alin Popescu, medic primar medicină sportivă.  Găsește-ți motivația!