Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Cereale

Majoritatea nutriţioniştilor apreciază rolul benefic al cerealelor integrale asupra greutăţii corporale.

Majoritatea nutriţioniştilor apreciază rolul benefic al cerealelor integrale asupra greutăţii corporale. Consumate la micul dejun, aceste tonice aduc organismului numeroase beneficii.

Cerealele integrale, nerafinate, adună în structura bobului principii nutritive bune pentru sănătatea noastră. Prin conţinutul mare de fibre şi prin absenţa colesterolului, consumul de cereale scade indexul glicemic, accelerează tranzitul intestinal şi modifică microflora intestinală. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în nutriţie şi fitoterapie, apreciază că aceste efecte anti grăsime contribuie la scăderea în greutate şi la diminuarea glicemiei, prevenind astfel apariţia cancerului de colon.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Pentru diete sănătoase sau pentru tratamente speciale, este indicat să achiziționați secară din magazine specializate în vânzarea produselor naturiste. Citește mai mult...

***

Invătati să înlocuiti proteinele din carne, care sunt esentiale pentru organism, cu proteine din surse vegetale. Găsește-ți motivația!

Cristian Margarit: Excesul de carbohidrati

Cristian Margarit: Excesul de carbohidrati


Publicat în Cristian Margarit

Dupa alcool, carbohidratii sunt sursa de energie preferata de corpul nostru.

Excesul de carbohidrati poate fi acut (de moment), atunci cand ai rezervele pline (mananci carbohidrati in mod constant si nu faci sport). Pentru cei care vor sa slabeasca eu as ramane la 100-150g de carbohidrati pe zi sau chiar mai putin (diete HFVLC- high fat very low-carb/ketogenice). E clar ca pentru a asigura necesarul de minerale, vitamine si balanta acido-bazica raman pe lista doar sursele neprocesate si cu densitate de nutrienti mare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cel mai bine ar fi sa mananci proteine (carne, oua, branza, naut, linte, mazare, fasole boabe) dupa antrenament. Citește mai mult...

Regimul alimentar Mayo reprezinta unul dintre cele mai aspre regimuri si trebuie respectat 13 zile. Găsește-ți motivația!

Dieta Ketogenica cuprinde doua faze: cea de atac si cea de mentinere - care trebuie tinuta tot restul vietii.

Fiind o dieta bazata pe un continut crescut de grasimi, alunele de padure si migdalele crude, diverse tipuri de seminte si nucile sunt o parte dintre alimentele permise.

De asemenea, din dieta nu trebuie sa lipseasca uleiurile vegetale: in, cocos, canepa, germeni de grau, avocado, nuci, seminte de dovleac, masline, porumb si seminte de struguri etc, smantana fermentata, untul, avocado, cocosul, slanina, maduva, creierul si ficatul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta ketogenica promite rezultate care se mentin o perioada lunga de timp. Citește mai mult...

Daca doriti sa pierdeti rapid in greutate, cea mai buna metoda este sa alergati.  Găsește-ți motivația!