Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Cynthia Sass

Diete bazate numai pe fructe şi legume sau reducerea numărului de mese principale pe zi la una singură: acestea sunt două exemple de greşeli frecvente.

Dieteticianul Cynthia Sass a realizat un top al celor mai frecvente greşeli de alimentaţie care au un impact major asupra sănătăţii, preluat de Huffington Post, explicând care este soluţia potrivită, în fiecare caz, pentru asigurarea unei diete corecte pe termen lung.

Să presupui că aşa-zisele calorii "bune" nu contează la greutate. Fibrele integrale, deşi foarte importante pentru sănătate, pot cauza câştigul în greutate dacă sunt consumate în cantităţi mari. De exemplu, potrivit lui Sass, orezul brun, fasolea, carnea de pui, brânza şi sosul guacamole sunt toate benefice pentru sănătate, dar, mâncate împreună, constituie mult prea multe calorii faţă de doza necesară la o singură masă. Adevărul este, spune ea, că dacă nu arzi atâtea calorii câte consumi, vei lua în greutate. Chiar şi fructele şi legumele se transformă în grăsime.

Urmareste-o pe Cynthia Sass online, Facebook, Twitter si Linkedin.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Mediafax.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Diete bazate numai pe fructe si legume sau reducerea numarului de mese principale pe zi la una singura: acestea sunt doua exemple de greseli frecvente care sunt facute in dorinta de a scapa cat mai repede de kilograme. Citește mai mult...

***

Pe langa faptul ca este o cura de slabire eficienta, dieta ayurvedica te ajuta sa te simti mai bine fizic si psihic. Găsește-ți motivația!

Ce este celulita si cum scapam de ea

Ce este celulita si cum scapam de ea


Publicat în Ce se intampla doctore?

Celulita este o alterare a ţesutului conjunctiv ca urmare a acumulării de grăsimi în adipocite şi are ca şi consecinţă îmbătrânirea ţesutului.

Celulita este o alterare a ţesutului conjunctiv ca urmare a acumulării de grăsimi în adipocite şi are ca şi consecinţă îmbătrânirea ţesutului. În termeni populari celulita este cunoscută ca fiind pielea cu aspect de "coajă de portocală". Celulita afectează în proporţie de 90% femeile, apărânt în cazuri rare şi la bărbaţi.

Celulita este adesea clasificată în 3 categorii:

Celulita de grad 1 : nu are simptome clinice vizibile, dar la o analizare microscopică a celuleor din zona afectata se observă modificări la nivelul ţesutului conjunctiv.

Celulita de grad 2 : pielea are o paloare specifică, temperatura este mai scăzută, aspectul de "coajă de portocală" este uşor vizibil. De asemenea sunt vizibile şi modificări la nivel microscopic.

Celulita de grad 3: pielea are aspect de valuri, depozitele de celulită sunt evidente, cu aspect de nodule. Apar modificări de microcirculaţie, oxigenare şi acumulare de toxine.

Cauzele care favorizează apariţia celulitei nu sunt încă bine înţelese. Printre explicaţiile găsite de specialişti enumerăm:

- dereglări hormonale: estrogenul, insulina, noradrenalina, hormonii tiroidieni pot face parte din procesul de apariţie a celulitei;

- factori genetici;

- dieta: persoanele care consumă prea multe grăsimi şi prea puţine fibre au şanse mari să dezvolte celulită;

- consumul de cafea, tutun, alcool;

- lipsa exerciţiilor fizice;

- îmbrăcămintea: hainele foarte strânse în zona feselor limitează fluxul de sânge la acel nivel.

Contrar aşteptărilor nu doar persoanele cu o greutate peste limita normală au celulită. Celulita apare datorită alterării structurii pielii şi nu datorită acumulării de grăsime în exces.

Exerciţiile fizice şi dieta echilibrată reprezintă cele mai eficiente metode de a scăpa de celulită. Pentru a uşura această luptă putem folosi şi produse cu uz intern sau topic pe bază de:

Cafeina: zaţul de cafea se poate folosi pentru masarea zonelor cu probleme. Cafeina îmbunătăţeşte microcirculaţia şi ajută la detoxifiere.

Ginko Biloba: are efect antioxidant şi are efect pozitiv asupra circulaţiei sanguine.

Antioxidanţi: antioxidanţii fortifică ţesutul conjunctiv, protejează organismul de acţiunea nocivă a toxinelor.

Ceai verde: conţine substanţe active cu rol antioxidant, diuretic, tonic. Ceaiul verde intensifică metabolismul şi stimulează arderea grăsimilor.

Evening primrose: este o plantă bogată în acid gama linoleic, un acid gras esenţial care protejează şi hraneşte pielea, menţine elasticitatea şi hidratează.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este un mit ca oamenii slabi nu au celulita. Daca ai pielea subtire, aceasta va fi mult mai vizibila.  Citește mai mult...

De ce e bine să mâncăm pastele al dente, cartofii reci sau să nu prăjim niciodată în ulei de măsline? Găsește-ți motivația!

Pericolele dietei Atkins

Pericolele dietei Atkins


Publicat în Eva.ro

Dieta Atkins prezintă mai multe pericole pe termen lung, în principiu din cauza faptului că este un regim alimentar dezechilibrat din punct de vedere nutriţional.

Dieta Atkins are la bază câteva principii şi reguli care trebuie respectate întocmai, altfel tot efortul tău va fi în zadar. Acest regim alimentar a fost privit cu reticenţă de mulţi nutriţionişti încă de la început, deoarece presupune reducerea drastică a carbohidraţilor din meniul zilnic.

Unul dintre cele mai mari pericole ale dietei Atkins este apariţia deficienţelor de vitamine şi minerale. Alimentele care conţin carbohidraţi complecşi furnizează organismului nu doar substanţe nutritive, ci şi vitamine, minerale şi antioxidanţi. Ori, odată cu reducerea consumului de carbohidraţi, organismul tău este privat în mare parte de aceste substanţe, ceea ce duce la apariţia carenţelor, iar de aici la multe alte probleme de sănătate, cum ar fi stările prelungite de oboseală, insomnia şi anemia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Reducerea carbohidratilor consumati obliga organismul la arderea grasimilor. Citește mai mult...

Grasimea care nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra este grasimea din peste.  Găsește-ți motivația!