Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dr. Luiza Pirvu

Medicii nutriţionişti le recomandă persoanelor care vor să piardă în greutate să facă o serie de analize înainte şi după o cură de slăbire.

Medicii nutriţionişti le recomandă persoanelor care vor să piardă în greutate să facă o serie de analize înainte şi după o cură de slăbire.

“De regulă, sunt recomandate analize de sânge uzuale (glicemie, sideremie, calcemie), măsurarea parametrilor antropometrici (înălţime, greutate, BMI, circumferinţă abdominală), examen fizic, EKG, ecografie abdominală, hemoleucogramă, sumar de urină, etc, la care putem adăuga investigaţii mai specific, de exemplu, vizând funcţia tiroidiană sau un diabet zaharat cunoscut sau suspectat”, spune Luiza Pîrvu, consultant în nutriţie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în RomaniaLibera.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Părinţii trebuie să ţină cont de analizele medicale necesare pentru ca micuţii să întâmpine sănătoşi noul an şcolar, dar şi pentru a preveni diferite epidemii, mai ales în perioada preşcolară. Citește mai mult...

***

Încerci să slăbeşti dar nu obţii niciun rezultat? Iată care sunt factorii care stopează scăderea în greutate. Găsește-ți motivația!

Cura DASH promite un abdomen mai plat în aproximativ două săptămâni fără să fie nevoie să ţii seama de calorii.

Votată recent de către doctori cea mai sănătoasă dietă din Statele Unite, cura DASH promite un abdomen mai plat în aproximativ două săptămâni fără să fie nevoie să ţii seama de calorii, să petreci ore întregi pe banda de alergare sau să recurgi la un regim excentric şi nesănătos.

Pentru primele 14 zile, trebuie să incluzi in fiecare masă principală (mic dejun, prânz şi cină) porţii moderate din următoarele trei grupe de mâncare. Ca reper, o porţie de carne, peşte şi pasăre ar trebui să fie de dimensiunea palmei. O mână plină de boabe de fasole, de nuci, de linte şi de mâncare din soia e măsura potrivită. Iar o porţie de brânză ar trebui să aibă mărimea unei cutii mici de chibrituri.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta Dash garanteaza un abdomen plat in numai 2 saptamani. Citește mai mult...

Cand suntem incarcati de emotii negative, consumam alimente bogate in calorii. Găsește-ți motivația!

Dieta disociata

Dieta disociata


Publicat în Dietetik.ro

Dieta disociata se bazeaza pe principiul separarii diferitelor grupe de alimente.

Dieta disociata se bazeaza pe principiul separarii diferitelor grupe de alimente, al monotoniei alimentare, in functie de tipul dietei disociate aceasta excluzand grasimile sau carbohidratii din alimentatie. Dieta accepta eliminarea din alimentatie inclusiv a fructelor si legumelor, fapt care i-a adus mereu cele mai multe critici, dar eficienta dietei face ca aceste neajunsuri sa fie trecute cu vederea.

Prin urmare cantitatea de alimente conumata nu conteaza, atata vreme cat nu amestecam carbohidratii cu proteine si grasimile cu carbohidrati, la aceeasi masa.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Categoriile de nutrienti, fiecare in parte consumate separat nu se acumuleaza, deci nu ingrasa. Citește mai mult...

Curele de slabire sunt momente extrem de grele pentru persoanele care le tin.  Găsește-ți motivația!