Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Sare

Glutamatul este o substanţă care, adăugată în alimente, ne poate face să mâncăm mai mult, cu poftă şi la intervale mai scurte de timp.

Glutamatul este unul dintre cei mai importanţi receptori şi neurotransmiţători din corp şi din creier, fiind responsabil, alături de alţii, cu buna funcţionare a sistemului nervos. Dar cercetările au arătat că supraexcitarea acestor receptori ai glutamatului din corpul nostru produce un dezechilibru în întregul corp. Practic, glutamatul este o substanţă care, adăugată în alimente, ne poate face să mâncăm mai mult, cu poftă şi la intervale mai scurte de timp, o mâncare cu slabe capacităţi nutritive şi, mai puţin gustoasa.

Concluzia vine de la sine: trebuie să devenim mai responsabili în alegerea alimentelor cu care ne hrănim zilnic, să citim cu atenţie informaţiile de pe eticheta fiecărui produs în parte, să alegem informaţii!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Aproape toate tipurile de pate vegetal de pe piata romaneasca contin E-uri. Citește mai mult...

***

Produsele lactate si laptele contin compusi naturali a caror eficienta nu poate fi egalata de niciun aliment. Găsește-ți motivația!

Vara este anotimpul ideal atunci cand vrem sa scapam de cateva kilograme.

"De ex. prunele sunt sarace in kilocalorii, bogate in fibre si au proprietati in accelerarea tranzitului intestinal lent, extrem de importanta mai ales cand vrem sa scapam de cateva kilograme, intr-un timp relativ scurt", spune dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist. Specialistii completeaza ca aceste fructe sunt foarte bogate in fibre si vitamine, in special in vitamina C, esentiala pentru refacerea structurii de colagen subcutanata si reducerea celulitei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In zilele toride organismul are nevoie de hidratare, vitamine si minerale. Citește mai mult...

Un somn de calitate te va ajuta sa slabesti si sa te simti din ce in ce mai in forma. Găsește-ți motivația!

Beneficiile dietei mediteraneene

Beneficiile dietei mediteraneene


Publicat în Romania Libera

Dieta mediteraneana este o metoda de a reduce riscul de diabet zaharat.

Dieta mediteraneana este o dieta care incurajeaza consumul de legume, vegetale, fructe, ulei de masline, lactate, dar si de carne, in special carne alba (pui si peste).

Pentru persoanele al caror organism este predispus catre diabet zaharat, dieta mediteraneana poate reprezenta o metoda eficienta de preventie a aparitiei bolii. Astfel, studii realizate in strainatate au aratat ca riscul de diabet a scazut cu pana la 50% in cazul persoanelor care au urmat versiuni ale dietei mediteraneene suplimentate fie prin adaos de ulei de masline, fie prin adaos de alune.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Primul studiu care compară aceste diete pentru sănatatea cardiovasculară Citește mai mult...

Renunţă la sucuri carbogozoase şi optează pentru apă cu lămâie, eventual îndulcită cu foarte puţină miere naturală.  Găsește-ți motivația!