Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Cereale

Iată câteva alimente sănătoase si sătioase care te pot ajuta să nu cazi pradă tentatiilor culinare atunci când vrei să scapi de kilogramele in plus.

Nuci, alune, seminte. Acestea iti furnizează grăsimile si fibrele necesare si iti dau imediat senzatia de satietate. Consumă aceste alimente ca gustări intre mese - 50-70 de grame de seminte la o gustare.

Cereale integrale. Acestea contin beta-glucan, o fibră solubilă care ajută organismul să perceapă senzatia de satietate si alungă foamea. Aceste alimente mai contin antioxidati care ajută la formarea vitaminei E si inhibă sinteza colesterolului. Consumă, zilnic, la micul dejun cate o jumătate de cană de cereale (fulgi de ovăz), alături de lapte degresat.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Consumă nuci, alune, seminte ca gustări între mese - 50-70 de grame de seminte la o gustare. Citește mai mult...

***

Oprah a eliminat din dieta preparatele din zahar, cartofii si pastele fainoase. Găsește-ți motivația!

Pe lângă un meniu sănătos, dieta Mayo Clinic promite eliminarea între 3 şi 5 kg în primele 2 săptămâni

Pe lângă un meniu sănătos, dieta Mayo Clinic promite eliminarea între 3 şi 5 kg în primele 2 săptămâni, după care se va continua mai lent, pierzându-se maximum 800 - 900 de grame săptămânal. În primele 14 zile, nu se numără calorii, iar între mese se pot consuma câte fructe şi legume îşi doreşte fiecare.

După acest interval însă, începe numărătoarea caloriilor în funcţie de dorinţa fiecăruia de a mai slăbi sau de a se menţine la greutatea obţinută. Practicaţii încep să înveţe care sunt cele mai sănătoase surse de hrană, de unde ar trebui să vină caloriile şi, în general, vor căpăta obiceiuri sănătoase pe care este indicat să le menţină tot restul vieţii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Atunci când alegem un plan alimentar, specialiştii ne îndeamnă să-l alegem pe acela care nu ne pune sănătatea în pericol de dragul frumuseţii şi care ar putea deveni, treptat, un stil de viaţă. Citește mai mult...

Iata cinci semne clare ca dieta aleasa nu-i pe placul corpului tau. Găsește-ți motivația!

Cura Dash promite un abdomen mai plat în aproximativ două săptămâni fără să fie nevoie să ţii seama de calorii.

Împărtită în două faze, dieta promite nu numai să ajute la pierderea în greutate, în special în zona abdomenului, dar s-a dovedit că reduce presiunea sanguină şi colesterolul, precum şi riscul de boli de inimă, stop cardiac şi diabet.

Pentru primele 14 zile, trebuie să incluzi în fiecare masă principală (mic dejun, prânz şi cină) portii moderate din următoarele trei grupe de mâncare. Ca reper, o portie de carne, peşte şi pasăre ar trebui să fie de dimensiunea palmei. O mână plină de boabe de fasole, de nuci, de linte şi de mâncare din soia e măsura potrivită. Iar o portie de brânză ar trebui să aibă mărimea unei cutii mici de chibrituri.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cura DASH promite un abdomen mai plat în aproximativ două săptămâni fără să fie nevoie să ţii seama de calorii. Citește mai mult...

Ceaiul alb previne absorbtia si stocarea grasimilor in interiorul celulelor adipoase. Găsește-ți motivația!