Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Dr. Darya Pino Rose

A atinge o greutate normala nu ar trebui sa fie o cursa contra cronometru in care sa te supui unor suplicii prin diete drastice.

Potrivit lui Darya Pino Rose, neurocercetator si autor al cartii "Foodist: Using Real Food and Real Science to Lose Weight Without Dieting", persoanele care tin vesnic cure de slabire ar putea fi catalogate medical drept nebune. Astfel a reusit sa slabeasca si in timp a reusit sa puna pe hartie 9 metode simple prin care poti slabi chiar fara sa iti dai seama:

Foloseste farfurii mai mici - Indiferent de mancare, o farfurie mai mica te va ajuta intotdeauna sa mananci mai putin. Pune-ti in farfurie cu 20% mai putina mancare - Nu este nevoie sa faci calcule complicate, ideea de baza pe care o sustine neurocercetatorul Darya Pino Rose este ca ar trebui sa iti pui mai putina mancare in farfurie: in loc de trei polonice de ciorba de burta, doar doua, in loc de doua bucati de friptura, doar una, si asa mai departe.

Urmareste-o pe Darya Pino Rose online, Facebook, Google+, Twitter si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Lyla.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cea mai buna metoda de a controla numarul de calorii este prin reducerea portiilor de mancare. Citește mai mult...

***

Echilibrul chimic al creierului este afectat de o dieta care nu contine zahar. Găsește-ți motivația!

Vreme de șapte zile, m-am asigurat că respect regula

Regula celor cinci porții de fructe și legume consumate zilnic, redusă în engleză la o formulă cu iz de slogan publicitar – 5 a Day –, a fost instituită chiar de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru o funcționare propice a organismului.

Nu este o cură de slăbire, nici o convertire la un alt regim alimentar, ci, pur și simplu, o dietă variată.

Vreme de șapte zile, m-am asigurat că respect regula: nu atât ca să îi verific beneficiile – greu de validat într-o perioadă atât de scurtă –, cât pentru a vedea dacă mă pot adapta, ce înseamnă cele cinci porții și, nu în ultimul rând, ce costuri măsurate presupune un astfel de regim.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Despre fructe şi acţiunea lor asupra siluetei, părerile sunt împărţite. Citește mai mult...

Renunţă la sucuri carbogozoase şi optează pentru apă cu lămâie, eventual îndulcită cu foarte puţină miere naturală.  Găsește-ți motivația!

Nu puține sunt persoanele care trec de la un regim la altul. În ochii prietenilor, ele sunt "mereu la dietă". Nutriționiştii nu recomandă un astfel de comportament.

Binecunoscuta dietă Montignac, pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, îţi asigură şi echilibru alimentar. Principiul de bază al dietei este că poţi mânca aproape orice. Condiţia funcţionării acestui program de slăbit este că nu poţi combina proteinele cu carbohidraţii ori lipidele cu zaharurile. De exemplu, este interzis să consumi friptură cu cartofi prăjiţi. Meniul poate fi alcătuit din mese proteino-lipidice sau din alimente glucidice. De exemplu, mănânci două felii de pâine integrală cu brânză 0% grăsimi şi cu un fruct.

Părerea nutriţionistului Corina Zugravu: Această dietă este bazată pe noţiunea de indice glicemic al alimentelor şi poate fi urmată toată viaţa, fără nicio problemă, dacă asigurăm necesarul de micronutrienţi. Aceasta nu este tocmai o cură de slăbire ci, mai degrabă, o dietă care controlează carbohidraţii.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ouale, pestele si carnea sunt cele trei surse de proteine pe care se bazeaza dieta Dukan.  Citește mai mult...

Pentru a respecta regulilor unei diete trebuie sa stii pentru ce ai decis sa slabesti. Găsește-ți motivația!