Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Antrenamente fitness » Carne

Super-alimente

Publicat în Cristian Margarit
Super-alimente

Lactatele cele mai bune provin tot de la animale crescute cu iarba, fiind astfel bogate in vitamina D, vitamina K, CLA.

Carne si organe - Obligatoriu sa provina de la ierbivore hranite cu iarba si mai putin de la alte animale. Ficatul de pasare si de miel sunt in aceasta categorie, alaturi de maduva si creier. Ne intereseaza fierul, vitamina B12, proteinele usor asimilabile, DHA, fosfolipidele.

Carnea in sine (muschi+grasime+tesut conjunctiv) are o densitate micronutritiva mult mai mica, aici carnea de vanat este cea mai buna.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Cristian Margarit. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii sustin ca laptele este alimentul perfect din punct de vedere nutritional. Citește mai mult...

***

A dat jos jumătate din greutate si a devenit regina unui concurs mondial de slabit. Găsește-ți motivația!

Beneficiile dietei mediteraneene

Beneficiile dietei mediteraneene


Publicat în Romania Libera

Dieta mediteraneana este o metoda de a reduce riscul de diabet zaharat.

Dieta mediteraneana este o dieta care incurajeaza consumul de legume, vegetale, fructe, ulei de masline, lactate, dar si de carne, in special carne alba (pui si peste).

Pentru persoanele al caror organism este predispus catre diabet zaharat, dieta mediteraneana poate reprezenta o metoda eficienta de preventie a aparitiei bolii. Astfel, studii realizate in strainatate au aratat ca riscul de diabet a scazut cu pana la 50% in cazul persoanelor care au urmat versiuni ale dietei mediteraneene suplimentate fie prin adaos de ulei de masline, fie prin adaos de alune.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Primul studiu care compară aceste diete pentru sănatatea cardiovasculară Citește mai mult...

Adauga la tinuta un colier frumos care sa atraga atentia asupra chipului tau. Găsește-ți motivația!

Cronodieta a fost inventată în 1992 de către doi italini specialişti în nutriţie şi se bazează pe principiul ca alimentele sunt asimilate diferit in anumite momente ale zilei.

Cronodieta a fost inventată în 1992 de către doi italini specialişti în nutriţie şi se bazează pe principiul ca alimentele sunt asimilate diferit in anumite momente ale zilei; este, de fapt, o dieta disociata, care permite dimineata consumul alimentelor bogate in lipide, la pranz al celor bogate in carbohidrati, iar seara – consumul de proteine.

Orarul meselor

Micul dejun 7:00- 9:00. Ex.: 2 felii de pâine integrală, pastă din 4 linguri de brânză proaspătă de vaci, o linguriţă de smântână şi o linguriţă de mărar tocat şi o ceaşcă de cafea sau ceai.

Gustarea la 10:30: care constă într-un fruct mai acrişor: măr verde, kiwi sau portocală.

Masa de prânz 12:00-13:00. Ex.: friptură cu ciuperci.

Gustarea 17:30. Puteţi mânca un fruct mai dulce (banană, smochine, struguri) sau un iaurt mic.

Cina, nu mai târziu de 20:00. Ex.: file de şalău cu ceapă verde.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Chiar daca suntem in Post, sarmalele pot fi la fel de gustoase.  Citește mai mult...

A avea o colega de camera mai grasuta, in facultate, este benefic daca incerci sa ai grija de propria greutate.  Găsește-ți motivația!