Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Antrenamente fitness » Aerobic

Pentru a da jos kilogramele in plus, femeile trebuie să depună un efort mai mare decât bărbaţii, atât la sală, cât şi în dietă.

Pentru a da jos kilogramele în plus, femeile trebuie să depună un efort mai mare decât bărbaţii, atât la sală, cât şi în dietă. Specialiştii sunt de părere că, în cazul sexului frumos, de vină sunt masa musculară şi hormonii. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri, SUA, au comparat femei şi bărbaţi obezi, care au urmat acelaşi program de fitness, şi au descoperit că bărbaţii obţin mult mai repede rezultate pozitive. Ei avertizează că, în timp ce exerciţiile fizice sunt suficiente pentru bărbaţi să piardă în greutate, femeile trebuie să aibă grijă şi ce dietă urmează.

Profesorul Jill Kanaley şi colegii ei au ales un program de aerobic de 16 săptămâni, timp în care au monitorizat bătăile inimii şi presiunea sângelui la peste 75% din obezii cu diabet de tip 2. Fiecare participant a depus acelaşi efort, iar exerciţiile au fost adaptate în funcţie de abilităţile fiecăruia. În ciuda acestui fapt, cercetătorii au descoperit că bărbaţii au căpătat o condiţie fizică bună mult mai repede decât femeile. Ei au pierdut, de asemenea, în greutate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Barbatii care se apuca de sport slabesc mai repede decat femeile care fac miscare. Citește mai mult...

***

Roxana Ionescu: Mi-am propus sa slabesc cand am inceput sa imi cumpar haine cu cateva marimi mai mari. Găsește-ți motivația!

Cardio tenisul combina fitness-ul cu placerea jocului de tenis.

Cardio tenisul este unul dintre cele mai noi programe de mentinere in forma pentru jucatorii profesionisti, dar si amatori. 50 de minute de cardio tenis iti fac inima sa bata mai tare, iar sangele va curge mai repede prin vene. Cardio tenisul combina fitness-ul cu placerea jocului de tenis si se adreseaza celor care joaca foarte des si la o intensitate ridicata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Faci cardio la intensitate scazuta sau pe stomacul gol? Citește mai mult...

Uita de vechile obiceiuri zilnice si vezi care sunt cele 7 schimbari pe care trebuie sa faci pentru ca dieta pe care o tii sa fie eficienta.  Găsește-ți motivația!

Abdomenele te ajuta sa scapi de burta, dar numai daca le combini cu exercitii cardio.

Antrenorul Nicolae Cristea ne-a explicat ca abdomenele se pot lucra in fiecare zi, insa pentru a evidentia muschii astfel intariti trebuie sa dispara grasimea care ii acopera, iar asta se poate intampla doar daca faci si exercitii cardio: zumba, tae-bo, kangoo jumps, alergare, bicicleta eliptica etc.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cea mai eficienta metoda prin care se pot obtine si pastra rezultatele pe o perioada indelungata este ambitia. Citește mai mult...

Traim intr-o societate care considera ca un corp suplu este o imagine a frumusetii.  Găsește-ți motivația!