Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Poate că nu ne mai punem atât de mult zahăr în cafea şi am renunţat la sucurile acidulate, însă există alimente care conţin mai mult zahăr decât credem.

Stafidele

Procesul de deshidratare conferă fiecărui fruct mai multe zaharuri per volum. Anumite fructe devin fade în procesul de deshidratare, aşa că producătorii vor adăuga zahăr pentru a le face mai dulci. O singură ceşcuţă de stafide (100 de grame) poate conţine mai mult decât doza zilnică recomandată de OMS – 97,66 grame zaharuri.

Salata de varză de la fast-food

Zahărul dă dependenţă, aşa că lanţurile de restaurante fast-food vor adăuga zahăr în produse pentru determina clienţii să revină. Aveţi grijă la salata de varză cu maioneză, aşa numita „coleslaw“. La suta de grame poate conţine aproape 26 de grame de zahăr.  

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Caseina se gaseste in produsele lactate. Poate fi insa folosita si pentru burgeri, milkshake-uri, iaurturi, french fries. Citește mai mult...

***

Respecta un program cu 3 mese principale pe zi la o distanta de 5-6 ore intre ele. Găsește-ți motivația!

În perioada de toamnă, când vremea e mai rece si trebuie să ne fortifiem organismul, supele calde, alături de ciorbe, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri alimentare.

În perioada de toamnă, când vremea e mai rece si trebuie să ne fortifiem organismul, supele calde, alături de ciorbe, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri alimentare. Sunt hidratante şi pot fi un aliat inclusiv în lupta cu kilogramele în plus.

Supele si ciorbele au un rol important în alimentaţia sanatoasa si echilibrata. Sunt gustoase, saţioase si au un aport caloric relativ mic. De aceea, sunt recomandate atât celor care doresc sa îsi menţina greutatea în limite normale, cât si celor care vor sa slabeasca. Apoi, si ciorbele, si supele sunt hidratante, având o contribuţie semnifi cativa la aportul zilnic de lichide.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Toamna este sezonul care favorizează cel mai mult creşterea în greutate.  Citește mai mult...

Cea mai buna alegere sunt alimentele cu densitate energetica redusa, insa cu densitate nutritionala mare. Iar acestea sunt legumele. Găsește-ți motivația!

Cumpara paste fainoase, paine si cereale integrale si fa-ti rezerve generoase de fructe si legume.

Un mic dejun consistent, cuprinzand cereale integrale cu lapte fara grasimi sau cu un continut scazut in acestea, cu fructe si iaurt va pastra un nivel stabil al glicemiei in sangele tau si te va scapa de senzatia de foame pana la ora pranzului.

Apa este esentiala pentru digestie si ne ajuta si sa ne simtim plini, pentru o perioada de timp mai indelungata. Uneori, confundam setea cu foamea, asa ca poarta mereu o sticla cu apa cu tine si bea in cantitati mici si in mod frecvent – probabil ca vei ajunge astfel sa mananci mai putin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ne putem schimba comportamentul alimentar? Da, si psihologii confirma! Citește mai mult...

Cea mai buna metoda ca sa slabesti este aceea de a reduce lent aportul caloric. Găsește-ți motivația!