Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Vrei sa slabesti? Invata putina anatomie!

Publicat în Ce se intampla doctore?
Vrei sa slabesti? Invata putina anatomie!

Cu siguranta ai auzit despre mii de retete si produse-minune care duc la scaderea masei corporale si in special a masei grase.

Am fost creaţi omnivori, adică ne luăm toţi cei 54 de nutrienţi esenţiali de care avem nevoie doar dintr-o hrană cu vegetale, carne şi ouă. Din acest punct de vedere, atât regimul carnivor cât şi cel exclusiv ierbivor nu sunt adecvate.

Am fost de asemenea creaţi să folosim peste 300.000 de tipuri de alimente naturale. În prezent, avem supermarketuri cu mii de produse, dar, paradoxal, folosim mai puţin de 30 de alimente săptămânal. Dacă nu îţi vine să crezi, scrie pe hârtie tot ce ai mâncat într-o săptămână. Rezultatul, din punct de vedere al diversităţii, va fi cel mai probabil dezolant.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Masa de Craciun trebuie abordata cu mare cumpatare, impartind bucatele in reprize mici si dese, cu pauze de plimbare in aer curat.  Citește mai mult...

***

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale. Găsește-ți motivația!

Află care sunt alimentele care se digeră uşor şi care fac bine în cazul anumitor afecţiuni stomacale.

Toată lumea ştie că un stomac sănătos se ţine cu o alimentaţie adecvată. Află care sunt alimentele care se digeră uşor şi care fac bine în cazul anumitor afecţiuni stomacale.

Perele sunt bune pentru digestie. Perele sunt o sursă foarte bună de fibre, care ajută la eliminarea resturilor alimentare şi curăţarea tractului intestinal.

În plus, perele conţin sorbitol, care aduce un plus de apă în intestine, ceea ce previne constipaţia.

Ghimbirul este un calmant stomacal excelent. Ghimbirul face parte din familia carminativelor, un grup de plante şi ierburi care ajută la calmarea unui stomac iritat şi un tract digestiv deranjat de diverse substanţe sau medicamente puternice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

"Mâncaţi sănătos!" este îndemnul venit din partea specialiştilor. Dar care sunt produsele bune pentru organism? Citește mai mult...

Aceste băuturi delicioase recomandate de doi specialişti, dr. Mehmet Oz şi Jillian Michaels te ajută să te hidratezi şi în acelaşi timp reduc şi previn balonarea. Găsește-ți motivația!

De la obezitate la anorexie e doar un pas

De la obezitate la anorexie e doar un pas


Publicat în Ce se intampla, Doctore?

Statisticile spun că cele mai multe cazuri de tulburări alimentare se înregistrează în rândul celor care au indicele de masă corporală peste 85.

Deşi slăbirile spectaculoase ar putea fi privite exclusiv drept victorii de necontestat împotriva kilogramelor în plus, cercetătorii de la clinica Mayo trag un semnal de alarmă în privinţa riscurilor la care se supun tinerii care suferă de obezitate pe parcursul procesului de scădere ponderală şi după încheierea acestuia.

Statisticile spun că cele mai multe cazuri de tulburări alimentare se înregistrează în rândul celor care au indicele de masă corporală peste 85.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Excesul ponderal reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate. Citește mai mult...

Noua ni se pare logic ca atunci cand farfuria este mai mica si portiile sa fie mai mici.  Găsește-ți motivația!