Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Legume

Varza – Top 10 beneficii de necontestat

Publicat în Ce se intampla doctore?
Varza – Top 10 beneficii de necontestat

Să vedem care sunt cele mai semnificative beneficii ale consumului de varză asupra organismului.

Varza prezintă numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii şi poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive.

Să vedem care sunt cele mai semnificative beneficii ale consumului de varză asupra organismului: Are foarte multe fibre, drept urmare previne apariţia constipaţiei şi promovează un tranzit intestinal sănătos. Varza este o alegere excelentă dacă eşti la dietă pentru că are foarte puţine calorii şi este delicioasă. Pielea arată mai bine, mai fresh şi mai luminoasă dacă mâncăm varză, tot datorită antioxidanţilor care ne protejează de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete şi a altor factori de mediu care ne pot afecta stratul superior al dermului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Alege cu grija alimentele pe care sa le tii la indemana. Afla ce nu trebuie sa lipseasca din frigiderul tau! Citește mai mult...

***

Află soluţiile şi reţetele propuse de dr. Mehmet Oz pentru a-ţi revigora organismul! Găsește-ți motivația!

Unii spun că micul dejun îngraşă, alţii, din contra, că te ajută să slăbeşti mai uşor.

Din lipsă de timp, chef sau de teamă să nu acumulezi prea multe calorii, probabil nu iei zi de zi micul dejun. Toţi nutriţioniştii sunt însă de acord că micul dejun e foarte important. Discuţia porneşte abia de la cât şi ce mâncăm de dimineaţă.

1. Marea majoritate a nutriţioniştilor susţine că e bine să mănânci cât mai mult dimineaţa şi cât mai variat. În acest moment al zilei organismul se încarcă cu vitamine, minerale, proteine şi fibre şi îşi asigură energia pentru întreaga zi. Poţi consuma astfel lactate cu cereale, ouă, fructe, legume, dulceaţă etc. Odată ce ai mâncat bine dimineaţa, pofta de a lua gustări peste zi va scădea considerabil.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Micul dejun este responsabil, in mare parte, pentru modul in care te vei simti tot restul zilei.  Citește mai mult...

Bodo urmeaza o dieta care a dat roade si in trecut. Este vorba de un regim hiperproteic, bazat pe carne.  Găsește-ți motivația!

Cand vine vorba de dieta, toata lumea se pricepe, toata lumea are cate o viziune.

Carnea de porc - Pentru că îl asociem cu alimentele extrem de grele de Crăciun şi pentru că nu ne iese din minte expersia "a mânca precum un porc", carnea acestuia este evitată de foarte multă lume aflată la dietă. Mare greşeală. Carnea slabă de porc (iar acum muşchiul, de pildă, este cu 31% mai slab decât era acum 20 de ani), este o excelentă sursă de proteine, cu beneficii identice cu cele ale cărnii de vită slabă.

Pastele - Decât să le scoatem de tot din alimentaţie, mai bine avem grijă să alegem făina integrală şi să micşorăm porţiile. Studiile sugerează că oamenii care mănâncă regulat produse integrale slăbesc mai uşor şi îşi menţin greutatea mai bine decât cei care nu fac asta. O cercetare recentă spune chiar că cine consumă făină integrală arde mai repede grăsimea abdominală.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Potrivit expertilor, 3 produse "rele" trebuie sa se intoarca in vieţile noastre dietetice. Citește mai mult...

Celebrul Dr. Oz a intocmit o lista cu cele mai bune exercitii fizice pentru a scapa de grasimea de pe abdomen.  Găsește-ți motivația!