Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Pofta pentru alimentele dulci poate fi determinată de o variație genetică

Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit ca pofta pentru alimentele dulci poate fi determinata de o variatie genetica. In prezent, oamenii de stiinta britanici au descoperit ca persoanele cu aceasta dispozitie genetica au mai putina grasime corporala.

Persoanele ce au o variatie genetica a genei FGF21 au o predispozitie pentru un indice scazut de grasime corporala, prin comparatie cu restul, arata raportul cercetatorilor de la Universitatea din Copenhaga.

Aceste date sunt suprinzatoare pentru oamenii de stiinta care in urma cu un an au descoperit ca aceasta variatie genetica ar putea fi unul dintre factorii principali ce determina multi oameni sa aiba preferinte pentru consumul de alimente dulci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Medlife.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Exercitiile fizice reduc predispozitia genetica spre obezitate cu 40% conform unui studiu. Citește mai mult...

***

Aproape toată lumea care își dorește să facă sport reușeste cu greu să-și găsească timpul și curajul necesar pentru a se angaja într-un program intens și constant de exerciții fizice. Tu te-ai gândit vreodată care sunt lucrurile care te-ar determina să faci mai multă mişcare? Găsește-ți motivația!

De mese nu ai cum sa faci abstractie: nu te lasa stomacul, creierul, pofta!

Atunci cand ne confruntam cu incapatanarea si rezistenta in fata incercarilor noastre de a nu manca o pizza, un hamburger sau o mare portie de cartofi prajiti, este bine sa trecem la viclenism. Dap, aici nu mai e de joaca, trebuie sa fim viclene si abile si sa facem tot posibilul ca respectiva masa pacatoasa sa fie uitata de organismul nostru, cat mai repede cu putinta.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

O lamaie de marime medie are in jur de 15 calorii, 0,23 de grame de proteine, 5,26 grame de carbohidrati si 0,24 grame de fibre alimentare.  Citește mai mult...

Muzica are efecte terapeutice Găsește-ți motivația!

Toamna este sezonul care favorizează cel mai mult creşterea în greutate.

În această perioadă, vremea se răceşte şi apare tendinţa de a mânca alimente calde şi consistente, fiind limitat, în acelaşi timp, efortul fizic în aer liber. Iată ce poţi face pentru a-ţi păstra silueta şi sănătatea, chiar şi în aceste condiţii:

Redu grăsimile. Acestea au aport caloric de două ori mai mare decât proteinele sau carbohidraţii, iar excesul se transformă în grăsime corporală.

Limitează produsele de tip fast food sau mai bine exclude-le din alimentaţie în sezonul rece.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Vremea s-a răcit, iar în această perioadă mulţi dintre noi încep să pună kilograme în plus. Citește mai mult...

Pentru a-ti da seama care e tipul siluetei tale, exista doua indicii: greutatea la nastere si... felul cum plutesti in apa. Găsește-ți motivația!