Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Aditivi alimentari

O nouă listă de aditivi alimentari permişi în UE, aprobaţi după o evaluare ştiinţifică, a intrat în vigoare la 1 iunie.

Pe această listă figurează numai aditivii alimentari care au fost verificaţi în mod ştiinţific ca fiind siguri pentru consum, a semnalat executivul european, potrivit căruia principalul avantaj al noii liste este transparenţa pe care o oferă, potrivit Mediafax. Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească aditivii, pe lângă siguranţă, se numără faptul de a fi justificaţi tehnologic, de a nu contribui la înşelarea consumatorilor şi de a reprezenta un beneficiu pentru aceştia.

Siguranţa aditivilor autorizaţi în prezent este controlată de Comitetul Ştiinţific pentru Alimentaţie (SCF) şi de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA). Majoritatea evaluărilor privind aditivii autorizaţi s-au realizat în anii '80 şi '90 şi, în unele cazuri, chiar în anii '70, fapt pentru care EFSA a considerat că este necesară o reevaluare a acestora.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Romania Libera. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Aditivii alimentari sunt substante folosite cu scopul de a proteja integritatea produselor. Citește mai mult...

***

Pentru a fi odihnită, trebuie să dormi cel putin 8 ore/noapte. Asadar, dacă vrei să dai randament maxim la antrenament, asigură-te că esti odihnită.  Găsește-ți motivația!

Slabire permanenta

Slabire permanenta


Publicat în Femei-Moderne.ro

Exercitiile fizice sunt probabil cel mai important lucru care ne ajuta sa slabim si sa mentinem kilogramele departe.

Exercitiile fizice sunt esentiale pentru slabire. Nu este nimic nou, dar exercitiile fizice sunt probabil cel mai important lucru care ne ajuta sa slabim si sa mentinem kilogramele departe. Pentru ca exercitiile sa fie si mai folositoare, ar trebui sa ai sesiuni de 30 de minute de cinci ori pe saptamana.Descopera de ce mananci prea mult. Deseori, aceasta problema este relationata cu stresul, plictiseala, singuratatea, furia, depresia si alte emotii. Invata sa controlezi aceasta problema pentru a-ti controla mai usor greutatea.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dansul este o modalitate excelenta de a slabi, eliberand endorfina care te ajuta sa slabesti. Citește mai mult...

Ceaiul alb previne absorbtia si stocarea grasimilor in interiorul celulelor adipoase. Găsește-ți motivația!

Daca vrei sa te bronzezi repede consuma alimente bogate in vitaminele A, B5 si C.

Daca vrei sa te bronzezi mai repede si sa-ti pastrezi bronzul mai mult timp consuma alimente care contribuie la activarea melaninei si la potentarea pigmentatiei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Avem de luat cinci mese pe zi: trei principale si, intre ele, doua gustari.  Citește mai mult...

Inlocuieste gustarile dintre mese cu variante mai sanatoase, este momentul sa te concentrezi asupra alegerilor pe care le faci la mesele principale. Găsește-ți motivația!