Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Micul Dejun

Tu (ce) mănânci la micul dejun?

Publicat în Pressone.ro
Tu (ce) mănânci la micul dejun?

Micul dejun reprezintă nu doar un obicei sănătos ci și o marcă a statutului socio-economic

Micul dejun, spun unele studii, reprezintă nu doar un obicei sănătos și recomandat, ci și o marcă a statutului socio-economic: îl asociem cu grija față de propria persoană, cu practicarea unui sport, un consum mai ridicat de fructe și legume și, în general, cu o stare de sănătate mai bună.

Invers, săritul peste masa de dimineață este asociat cu tot felul de comportamente nocive: fumat, sedentarism, o alimentație bazată pe zahăr și grăsimi în exces, dar și un ritm de viață (prea) alert.

Mi-am făcut timp, vreme de o săptămână, pentru acest ritual matinal pe care, până acum, îl evitasem. Doar ca să văd ce pierd.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Pressone.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Persoanele care obisnuiesc sa manance la micul dejun sunt mai binedispuse si au mai mult chef de viata. Citește mai mult...

***

Consuma in fiecare dimineata un “cocktail” bogat in fibre si enzime digestive pentru a elimina balonarea si constipatia.  Găsește-ți motivația!

Moduri simple să mâncați mai puțin zahăr

Moduri simple să mâncați mai puțin zahăr


Publicat în Sfatul Medicului

Medicii nutriționiști spun că o dietă echilibrată nu trebuie să conțină zahăr într-o proporție mai mare de 5% din totalul caloriilor consumate în fiecare zi.

Citiți etichetele produselor cumpărate - Imediat ce vă formați un obicei din citirea etichetelor produselor pe care le cumpărați din supermarket, începeți să realizați cât de mult zahăr se ascunde în realitate în mâncarea consumată în fiecare zi. 

Eliminați treptat zahărul din alimentație - Atunci când va interziceți categoric să consumați zahăr, probabilitatea de a reuși acest lucru este una foarte mică. 

Evitați inclusiv îndulcitorii artificiali - Acești substituenți ai zahărului stimulează pofta de mâncare și de dulce. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Primul lucru necesar in descoperirea zaharului adugat este sa citesti eticheta fiecarui produs, inainte de a-l cumpara.  Citește mai mult...

Dacă ești pofticioasă, nu scapi de mama, soacra, mătușa și bunica, ține minte sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!

Nenumarate studii au aratat ca persoanele prea grabite ca sa ia micul dejun sunt predispuse la boli de inima, diabet, obezitate si probleme digestive.

Nenumarate studii au aratat ca persoanele prea grabite ca sa ia micul dejun sunt predispuse la boli de inima, diabet, obezitate, probleme digestive si, in general, au o stare de sanatate precara. Iata ce ne recomanda nutritionistii pentru micul dejun:

1. Omleta din 2-3 oua ecologice, cu ulei de masline, multe legume verzi plus un sfert de avocado intins pe o felie de paine integrala. 

2. Doua oua fierte, iaurt grecesc cu seminte de in, putina scortisoara si cateva fructe de padure (sunt bune si alea congelate), plus o banana.

3. Doua oua ochiuri cu spanac fiert, ceapa, dovlecei, rosii si o felie de paine integrala cu avocado.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Alegerile pe care le faci la micul dejun au un impact semnificativ asupra nivelului tău de energie şi asupra sănătăţii în general.  Citește mai mult...

O parte importanta a alimentatiei de zi cu zi ar trebui sa includa legume, fructe si sucuri naturale, intrucat sunt bogate in numeroase vitamine si minerale. Găsește-ți motivația!