Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Trucuri ca să alegi o pizza sănătoasă

Pizza are o înaltă valoare calorică și este considerată mâncare de tip junk food. Totuși, totul depinde de cum se prepară și de produsele utilizate.

Secretul constă în alegerea ingredientelor astfel încât combinația să fie “ușoară”. Rucola, frunze de spanac, broccoli sau avocado, pui la tavă sau jambon și mirodenii potrivit de puternice precum piperul negru vor fi opțiuni sigure pentru o pizza sănătoasă.

Cu cât este blatul mai subțire, cu atât este mai bine pentru menținerea unei diete echilibrate și sănătoase. Este important, de asemenea, ca blatul să fie elaborat pe bază de ingrediente integrale.

Oricât de tentantă ar fi pizza pentru o cină târzie, se recomandă să fie consumată mai devreme, datorită hidraților de carbon.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Realitatea.net. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Pentru a preveni aparitia bolilor cardiovasculare, medicii nutritionisti recomanda cel mult 3 grame de sare pe zi. Citește mai mult...

***

Ceaiurile indulcite cu putina miere de albine naturala si gheata pot sa te ajute la slabit, daca stii ce sortimente sa alegi.  Găsește-ți motivația!

Dacă te-ai decis să ţii Postul Paştelui e bine să nu duci lipsă de proteine vegetale.

Dacă te-ai decis să ţii Postul Paştelui e bine să nu duci lipsă de proteine vegetale. Caută să ai zilnic în alimentaţie astfel de produse, pentru a trece cu bine această perioadă. Iată care sunt cele mai importante surse de proteine vegetale. Soia conţine 39,6 g proteine/100 g, adică jumătate din necesarul zilnic. Există o mulţime de produse din soia: lapte, iaurt, tofu, tempeh (preparat din boabe întregi fermentate), miso (pastă de soia). Citeşte ambalajul ca să fii sigur(ă) că provine din culturi nemodificate genetic.

Lintea şi fasolea conţin 20-25 g proteine/100 g. Lintea este bogată în fibre, fier, magneziu, fosfor şi conţine foarte puţine grăsimi. Fasolea are în plus calciu şi potasiu. Poţi consuma orice fel de fasole: harricot, untoasă (lima), flagolet, egipteană, roşie, pitică, cannelli, barlotti, pitică neagră, lată (fave), neagră (chinezească), azuki (japoneză), albă. Dintre toate, azuki este cea mai bogată în proteine.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Incearca dieta cu dovlecei si vei reusi sa slabesti 3-4 kilograme in doar doua saptamani. Citește mai mult...

In locul zaharului incerca extractele de lemn dulce sau stevia, care sunt naturale si au multe beneficii. Găsește-ți motivația!

Ce ascunde pofta de dulce

Ce ascunde pofta de dulce


Publicat în Click

Pentru a scapa de pofta de dulciuri trebuie sa elimini brusc din dieta orice produs care contine zahar.

Din alimentele pe care le consumam zilnic luam aproximativ 30 de micrograme de crom, deoarece, in timpul procesarii termice, acest mineral se evapora. Insa necesarul zilnic de crom trebuie sa fie de aproximativ 60 de micrograme. In caz contrar, metabolizarea zaharului din sange este ingreunata si astfel se dezvolta rezistenta la insulina.

Cele mai bune surse de crom sunt legumele (broccoli, cartofi, fasole verde), ficatul, cerealele integrale, ciupercile, fructele de mare si galbenusul de ou. Carenta de crom poate fi inlaturata cu ajutorul suplimentelor alimentare care contin acest mineral.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnalează că anumite substanțe lipsesc din organism.  Citește mai mult...

Mihaela Bilic vorbeste despre avantajele si dezavantajele alimentaţiei disociate. Găsește-ți motivația!