Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Top 7 alimente periculoase

Publicat în Unica
Top 7 alimente periculoase

Oricine vrea să "sară peste o masă" le ştie: sunt crănţănelele acelea din orez, "sănătoase" şi savuroase, lăudate inclusiv de către adepţii produselor alimentare bio.

Biscuitii, produsele de patiserie si prajiturile industriale conţin, toate, acizi graşi trans, agenţi ai maladiilor cardiovasculare. Potrivit Agenţiei Franceze pentru Siguranţa Sanitară a Alimentelor, “biscuiţeii” şi prăjiturile produse de industria alimentară sunt “responsabili” pentru 30% din aportul de acizi graşi trans la copii şi 20% - la adulţi. Înlocuieşte-le cu fructe proaspete şi uscate, pâine integrală cu cereale. Savuroase, dar nesănătoase.

Exagerăm puţin lansând ideea asta, cu Apocalipsa, dar scopul contează: alimentele despre care îţi vorbim sunt în mare vogă. Ne fac cu ochiul din reclame şi din rafturile magazinelor (inclusiv la standurile cu produse bio) - cum să le rezistăm? Poate ne regăsim tăria de caracter, aflând că, pe cât de mult ne plac, pe atâta rău de fac.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cum ar fi dacă ai înlocui zahărul din alimentaţie cu alţi carbohidraţi delicioşi care te ajută să slăbeşti? Citește mai mult...

***

Doctorul Mehmet Oz iti recomanda sa nu consumi niciodata bauturi dulci in timpul mesei. Găsește-ți motivația!

5 alimente pe care le consumi greșit

5 alimente pe care le consumi greșit


Publicat în Ce se intampla, Doctore?

Fie că eşti la regim sau eşti adepta alimentaţiei sănătoase în general, ai aflat deja că legumele şi fructele sunt ingredientele pentru o sănătate de fier şi o siluetă armonioasă.

Căpşunile

Greşeala: le tai înainte să le consumi

Căpşunile întregi au cu până la 12% mai multă vitamina C decât fructele tăiate, se arată într-un studiu din 2011.  Şi asta deoarece vitamina C se pierde în momentul în care este expusă luminii şi oxigenului.

Broccoli

Greşeala: fierbi sau înăbuşi

Metoda corectă: fierte la aburi

De ce este fierberea la aburi metoda ideală? Pentru că ajută la păstrarea substanţelor care au proprietăţi anticancerigene din legume

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele. Citește mai mult...

Vara este anotimpul ideal atunci cand vrem sa scapam de cateva kilograme. Găsește-ți motivația!

Cerealele integrale includ fibre, vitamine, minerale, antioxidanti si multi alti nutrienti reprezentand un pachet nutritiv complet pentru sanatate.

Oamenii care consuma mai multe cereale integrale prezinta efecte de sanatate imbunatatite, inclusiv un indice al masei corporale mai scazut, mai putina grasime abdominala si mai putine kilograme acumulate, conform unei cercetari prezentate la Conferinta Europeana de Nutritie) din Madrid.

Odata cu cresterea ratei obezitatii, afectiunilor cardiace si formelor de diabet este important sa sporim gradul de constientizare a pasilor simpli pentru a creste alimentatia cu cereale integrale, de exemplu, prin introducerea in dieta a micului dejun cu cereale integrale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Consumul de cereale integrale este asociat atat cu o stare generala mai buna, cat si cu o greutate normala. Citește mai mult...

Fa o schimbare, renunta la carne pentru o zi si poti face diferenta: esti mai sanatos si tu, si mediul inconjurator.  Găsește-ți motivația!