Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Merele sunt de la Voineşti, ceapa roşie de la Buzău, gogoşarii, vinetele şi ardeii de la Balta Doamnei

George Joiţa, un tânăr de 31 de ani din Ploieşti, crede că nu este nimic ruşinos în a vinde fructe şi legume într-un aprozar. Cu atât mai mult cu cât este al lui, o investiţie realizată cu multă muncă, iar marfa chiar este ceea ce scrie pe etichetă, adică legume şi fructe româneşti, extrem de gustoase.

„Merele din aprozarul meu sunt de la Voineşti, ceapa roşie de la Buzău, gogoşarii, vinetele şi ardeii de la Balta Doamnei, cel mai mare bazin legumicol din Prahova. Foarte rar, aduc din import produse care nu se găsesc la noi, cum sunt lămâile“, povesteşte George care, în doar câteva săptămâni a cucerit cartierul, apoi oraşul, şi, mai nou, clienţi care vin inclusiv din Bucureşti sau din Câmpina şi care au auzit de la prieteni despre aprozarul său în care se găsesc legume şi fructe cu gust. 

George aduce, de obicei, marfă puţină şi proaspătă, uneori şi pe comandă cum este, de exemplu, această perioadă, în care gospodinele prepară zacuscă sau pun murături. „Am clienţi fideli care vor să mănânce cât mai sănătos şi preferă să facă un drum şi până la magazinul meu, chiar dacă de aici nu-şi pot lua, de exemplu, şi dero şi pâine“, spune tânărul care spune că interesul pentru mâncarea sănătoasă este foarte crescut din partea clienţilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

~
~

Îți mai recomandăm:

Povestea ar putea fi transpusă într-un scenariu de film hollywoodian Citește mai mult...

***

Felul cum ne hranim copiii ar trebui sa fie o prioritate printre procuparile noastre. Găsește-ți motivația!

O portie înseamnă o legumă de mărime medie sau un fruct, cum ar fi un măr, o rosie sau un morcov, o bucată de conopidă, sau câteva prune.

Dieta optimă contine 5 portii de fructe si legume (cel putin 400g pe zi). Nu e mult: O portie înseamnă o legumă de mărime medie sau un fruct, cum ar fi un măr, o rosie sau un morcov, o bucată de conopidă, sau câteva  prune. Acestea sunt un „mobilier” la modă si functional, de care organismul tău are nevoie pe parcursul întregii zile, deoarece nu poate să înmagazineze mai multe vitamine si compusi minerali dintr-o dată.

Împarte 5 portii de fructe si legume pe zi  în 5 mese: mic dejun, gustare de dinaintea prânzului,  prânz, gustare de după-amiază si cină. Dacă îti plac sucurile, alege-le doar pe cele 100% naturale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

N-ai timp sa ajungi la sala? Citește mai mult...

Femeile care citesc eticheta alimentelor cand merg la cumparaturi au o greutate mai mica decat cele care ignora acest aspect, arata studiile. Găsește-ți motivația!

Dacă nu e hrănit cum trebuie, organismul este expus riscului de îmbolnăvire.

Proteinele sunt esențiale, spun specia­liștii. Putem să avem un mic dejun mai consistent, să mâncăm ceva mai mult la prima masă a zilei, putem să consumăm proteine sau ouă, și o bucată de carne este în regula.  

Multa lume nu știe că trebuie să acționăm și pe alte două planuri.Practic trebuie să avem și un aport de acizi grași esențiali, Omega 3, Omega 6. Este indicat consumul de pește, nuci și semnițe.

Pentru a ne întări sistemul imunitar, în această perioadă geroasă trebuie să consumăm neapărat alimente care conțin vitamina C. Adică citrice, în primul rând, dar și ardei iute, ardei gras, conopidă, roșii și verdețuri. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Masa de Crăciun cu siguranță că a fost delicioasă. Acum însă trebuie să ne gândim cum să ne revigorăm organsimul după un asemenea răsfăț. Citește mai mult...

Pentru a respecta regulilor unei diete trebuie sa stii pentru ce ai decis sa slabesti. Găsește-ți motivația!