Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

În perioada de toamnă, când vremea e mai rece si trebuie să ne fortifiem organismul, supele calde, alături de ciorbe, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri alimentare.

În perioada de toamnă, când vremea e mai rece si trebuie să ne fortifiem organismul, supele calde, alături de ciorbe, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri alimentare. Sunt hidratante şi pot fi un aliat inclusiv în lupta cu kilogramele în plus.

Supele si ciorbele au un rol important în alimentaţia sanatoasa si echilibrata. Sunt gustoase, saţioase si au un aport caloric relativ mic. De aceea, sunt recomandate atât celor care doresc sa îsi menţina greutatea în limite normale, cât si celor care vor sa slabeasca. Apoi, si ciorbele, si supele sunt hidratante, având o contribuţie semnifi cativa la aportul zilnic de lichide.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Toamna este sezonul care favorizează cel mai mult creşterea în greutate.  Citește mai mult...

***

Daca trisezi in timpul dietei cu gustari la ore tarzii sau cu excese in weekend, stii foarte bine motivele pentru care nu slabesti. Găsește-ți motivația!

Iată ce variante de mese cu buget redus ne recomandă dr. Luminiţa Florea.

Mic dejun sănătos şi ieftin: Varianta 1: un iaurt de băut 330 ml, max 3% grăsime cu 1 baton de cereale integrale cu/ fără fructe uscate.

Varianta 2: un pumn de oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic - la alegere sau amestecate = 25-30 grame) şi un fruct de sezon (o piersică mare/ 2 nectarine/ 3-4 caise/ 1 castronel mic( tip bol de cereale) de căpşuni, cireşe, zmeură sau vişine.

Varianta 3: o felie de pâine integrală sau cu seminţe - 25-30 grame cu o cutie de brânză de casă/ cottage cheese - 175-200 grame de max 5-6% grăsime sau un ou fiert.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Doua retete reusite cu mure proaspete, realizate in august. Citește mai mult...

Vezi tentații pretutindeni, iar dieta ajunge să fie o provocare mentală, mai mult decât una fizică? Găsește-ți motivația!

Ce sa mananci de sarbatori, ca sa nu te ingrasi

Ce sa mananci de sarbatori, ca sa nu te ingrasi


Publicat în Ce se intampla doctore?

La micul dejun puteti consuma o felie de cozonac cu lapte / kefir si o cafea neindulcita.

Pentru ca zilele pana la debutul sarbatorilor de iarna sunt numarate, iata cateva variante de meniuri sanatoase, care nu pun silueta in pericol, propuse de doctorul nutrionist Veronica Daghie. Variantele de meniuri le puteti vedea aici.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

La micul dejun 1 felie cozonac (max 35-40 gr), 200-250 ml lapte / kefir (max 1,5% grasime) si/sau cafea. Citește mai mult...

Daca ii asiguri organismului nutrientii de care are nevoie, cu siguranta iti vei incepe ziua cu mai multa energie. Găsește-ți motivația!