Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Nebunia știrilor false despre sănătate și domeniile conexe acesteia merge foarte departe

Brânza dă dependență precum cocaina? O linguriță de miere cu scorțișoară poate să "topească" grăsimea în numai 7 zile?

Imunizarea face mai mult rău decât bine? Toată lumea ar trebui să ia vitamine? Există metode revoluționare de slăbit, albit dinții sau îndreptat ridurile pe care medicii nu vor să le afli?

Nebunia știrilor false despre sănătate și domeniile conexe acesteia merge mult mai departe. O știre care a făcut înconjorul globului spune că brânza creează dependență "precum cocaina" sau, în general, precum drogurile. Regăsim informația și pe site-uri românești.

Este încă un caz notoriu de fragment dintr-un studiu științific care este preluat de mass-media și generalizat, apoi transformat într-o cu totul și cu totul altă informație.

De fapt, studiul citat de aceste publicații pornește de la altă premisă: cercetătorii de la Universitatea din Michigan le cer subiecților lor să precizeze, dintr-o listă de mâncăruri, care sunt alimentele cel mai greu de consumat în mod controlat și în porții.

În rezultatele obținute, brânza este depășită cu succes de către cartofii prăjiți, înghețată, pizza, tort sau chipsuri. În aceeași listă, dar sub brânză, se clasează bananele, ouăle, friptura sau broccoli.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Pressone.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Din 15 diete de slabit, Weight Watchers este singurul pe care raportul ANSES il considera lipsit de pericole pentru sanatate. Citește mai mult...

***

Sushi, dressing-urile degresate si sucurile dietetice sunt cateva dintre capcanele care iti pot periclita serios silueta.  Găsește-ți motivația!

Prea multe proteine pot duce la ingrasare si aparitia grasimii corporale.

Potrivit expertilor de la Universitatea din California, acestia trebuie sa consume 0,8 grame de proteine pentru fiecare kilogram al corpului lor.

Persoanele care consuma prea putine proteine risca sa aiba un sistem imunitar slab, asa ca se vor imbolnavi mult mai repede. In plus, se poate ajunge la atrofiere musculara din aceasta cauza.

Pe de alta parte, prea multe proteine pot duce la ingrasare si aparitia grasimii corporale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Toata lumea are nevoie de proteine in dieta, acestea fiind unele dintre cele 3 macronutriente de care oamenii au nevoie pentru a supravietui. Citește mai mult...

Kilogramele în plus sunt o povară pentru toată lumea, însă nu trebuie să recurgi la diete drastice care-ţi distrug sănătatea, ci să ai grijă la ceea ce mănânci şi să cunoşti alimentele care topesc grăsimea. Găsește-ți motivația!

Deşi mulţi consideră că se slăbeşte mai uşor vara, adevărul este că, acum mii de ani, oamenii se îngrăşau vara şi slăbeau în sezonul rece.

Ştiai că toamna este anotimpul ideal pentru slăbit? Deşi mulţi consideră că se slăbeşte mai uşor vara, adevărul este că, acum mii de ani, oamenii se îngrăşau vara şi slăbeau în sezonul rece.

Legumele te ajută să slăbeşti pentru că au puţine calorii şi un volum mare, adică poţi mânca fără griji un bol uriaş cu legume de toamnă, iar dacă faci un calcul vei constata că ai mâncat foarte puţine calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Fructele si legumele sunt alimentele potrivite pentru dieta, deoarece contin cantitati ridicate de apa, de vitamine si de minerale. Citește mai mult...

Ciocolata, carnea de porc, fructele si orezul nu ingrasa daca sunt combinate corect. Găsește-ți motivația!