Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Majoritatea salatelor pot să conţină mai multe calorii decât mâncarea de tip fast food.

În ciuda faptului că este o credinţă populară că salatele sunt sănătoase şi ajută la slăbire, majoritatea acestora pot să conţină mai multe calorii şi să fie mai nocive pentru organism decât mâncarea de tip fast food. Daca un burger are in medie 550 de calorii, exista salate care pot avea peste 1000 de calorii, o cantitate mare de grasimi saturate si carbohidrati cat cuprinde.

Salata Caesar - Aceasta salata se gaseste in multe restaurante si la prima vedere pare a fi sanatoasa datorita faptului ca este preparata cu carne de pui. Insa, carnea de pui este prajita in ulei si la acest tip de salata se adauga o serie de sosuri nocive, precum maioneza sau sos de usturoi din comert. Asadar, aceasta poate ajunge sa aiba si 1200 de calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Lyla.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Caseina se gaseste in produsele lactate. Poate fi insa folosita si pentru burgeri, milkshake-uri, iaurturi, french fries. Citește mai mult...

***

Sunt alimentele dietetice optiunea potrivita pentru sanatatea ta? Găsește-ți motivația!

Cât înseamnă 200 de calorii?

Cât înseamnă 200 de calorii?


Publicat în Adevarul

Unui adult i se recomandă, potrivit studiilor, între 2.000 şi 2.500 calorii pe zi pentru a se menţine la aceeaşi greutate.

Când observi că o întreagă farfurie de broccoli conţine acelaşi număr de calorii ca o linguriţă de unt de arahide, ai putea să te gândeşti de două ori data viitoare, înainte de a hotărî ce consumi şi în ce cantităţi, potrivit site-ului wisegeek.com. „Cantitatea de alimente consumată de oameni – şi dacă sunt malnutriţi sau supraponderali – este influenţată de venituri, educaţie şi, deci, de sistemul politic. Multe companii şi grupuri de interese mizează pe modul în care caloriile sunt promovate, percepute, etichetate, nu în ultimul rând deoarece mai puţină mâncare cumpărată nu face bine afacerii.

Eforturile de a preveni obezitatea la adulţi şi copii se concentrează pe mai puţină hrană sau mai sănătoasă, asta însemnând mai multe fructe, legume şi cereale, dar mai puţine sucuri, fast food, gustări“, recomandă Marion Nestle.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Obsesia faţă de greutate: femeile preferă să piardă bani decât să se îngraşe. Citește mai mult...

Andreea Marin se pare ca isi doreste sa slabeasca si asta poate fi motivatia de care are nevoie. Găsește-ți motivația!

In functie de metabolismul fiecarei persoane exista si cate o dieta adecvata.

Exista cateva tipuri deja consacrate de catre lumea medicala, unde este foarte posibil sa ne incadram cu totii, daca am acordat deja suficienta atentie la comportamentul nostru alimentar obisnuit. Tipurile de personalitate alimentara sunt menite sa ne ajute sa identificam mai usor masurile urgente pe care trebuie sa le luam ca sa prevenim dezechilibre de natura alimentara.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Intoleranta alimentara se manifesta in primul rand fata de proteine, mai rar fata de carbohidrati si aproape deloc fata de lipide.  Citește mai mult...

A manca sanatos nu inseamna ca trebuie sa renunti la felurile preferate de mancare. Găsește-ți motivația!