Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Legume

Ştiai că doar 200 de grame de salată de legume acoperă o treime din necesarul zilnic de vitamina C?

Din oferta bogată a toamnei nu lipsesc roşiile şi castraveţii, surse veritabile de vitamine şi de minerale. Ştiai că doar 200 de grame de salată de legume acoperă o treime din necesarul zilnic de vitamina C?

Roşiile şi castraveţii fac parte din legumele care conţin o cantitate mare de apă, dar puţine calorii. Roşiile conţin până la 90% apă, fiind un diuretic şi un depurativ excelent, susţin specialiştii în nutriţie. Pe de altă parte, castraveţii au un indice ridicat al saţietăţii, iar acest lucru se datorează faptului că ei conţin foarte multă apă: aproape (95-96%). 

De exemplu, 100 grame de castraveţi conţin doar 14 calorii. Pentru curele de detoxifiere sau cele de slăbire sunt recomandate roşiile, dar şi castraveţii, mai ales că cele două legume conţin vitaminele şi mineralele de care organismul are nevoie pentru menţinerea stării de sănătate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în ClickSanatate.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Fructele şi legumele răcoritoare specifice aceste perioade ne aduce aportul necesar de vitamine şi proteine. Citește mai mult...

***

Dr. Oz te învaţă cât să mănânci ca să nu-ţi sabotezi dieta şi să faci alegerile corecte. Găsește-ți motivația!

3 alimente necesare pentru sănătatea ta

3 alimente necesare pentru sănătatea ta


Publicat în SuntFericita.ro

O dietă echilibrată este cea care ajută la menținerea și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Uleiul de nucă este bogat în vitaminele B și E, fosfor, magneziu, zinc, fier și calciu. Valabilitatea lui e limitată (6 -12 luni) și odată deschis trebuie păstrat în frigider. 

Semințele de chia conțin calciu, fosfor, fibre, managan, omega 3. Scad tensiunea arterială, combat constipația, mențin sănătatea inimii și ajută la dezvoltarea musculaturii. 

Mierea este un îndulcitor natural cu numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită substanțelor pe care le conține a fost utilizată ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afecțiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii). 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Pline de vitamine şi minerale, ajutând la reglarea greutăţii, controlarea poftei de dulce şi luptând împotriva radicalilor liberi, aceste seminţe sunt, cu adevărat, o minune pentru sănătate, cu beneficii infinite! Citește mai mult...

Află câteva obiceiuri care nu au ce să caute în ritualul tău de dimineaţa! Găsește-ți motivația!

Sănătoşi şi delicioşi, dovleceii ar trebui să fie prezenţi toată vara în bucătăria ta.

Sănătoşi şi delicioşi, dovleceii ar trebui să fie prezenţi toată vara în bucătăria ta. Dacă îi preferi copţi şi îi combini şi cu o salată de roşii, te lingi pe degete. Specialistul Click!, nutriţionist Vera Daghie, îţi spune ce beneficii au aceste două legume.

Dovlecelul este foarte eficient în dietele de slăbit, fiind bine tolerat de stomac şi foarte sărac în calorii. De asemenea protejează sistemul cardiovascular prin conţinutul de vitamina C, mangan, vitamina A, magneziu, fibre, potasiu, acid folic, cupru, vitamina B12 şi fosfor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Proprietatile se pastreaza indiferent de felul in care sunt consumate. Citește mai mult...

Rodia are un conţinut foarte mare în antioxidanţi care te ajută să arzi grăsimile şi să accelerezi metabolismul. Găsește-ți motivația!