Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Peste două treimi dintre români nu consumă zilnic fructe și legume

Peste două treimi dintre români cu vârsta de peste 15 ani (65,1%) nu consumă zilnic fructe și legume, ceea ce îi plasează pe ultimul loc în UE la acest capitol, arată un studiu publicat vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) care se bazează pe datele din 2014.

La mică distanță de români sunt bulgarii, mai mult de jumătate din populația țării vecine (58,6%) declarând că nu consumă zilnic fructe și legume. La polul opus, campioni în UE la consumul zilnic de fructe și legume sunt grecii (30,1% din populație), urmați de croați (27,5%) și sloveni (27%).

Consumul regulat de fructe și legume este un #element #important al unei diete sănătoase și echilibrate. Mai pe românește: un măr pe zi ţine doctorul departe!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Agerpres. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

***

Daca azi faci cardio, maine fa abdomene si poimaine flotari. Frigul si sala sunt doar scuze sa nu faci miscare. Găsește-ți motivația!

7 mituri despre celulita

7 mituri despre celulita


Publicat în Unica.ro

Daca bei multa apa scapi de celulita? Nu! Este doar un mit care pacaleste multe femei.

Scapi de celulita daca bei multa apa? Celulita nu este o acumulare de toxine, asa cum se crede, ci o forma de grasime situata la nivelul pielii. Asa cum nu scapi de burta doar fiindca bei multa apa, nu vei scapa nici de celulita. De altfel, apa nu are puterile miraculoase care i se atribuie. Nu elimina toxinele si nici nu imbunatateste aspectul pielii decat daca esti cumva deshidratata de-a dreptul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este un mit ca oamenii slabi nu au celulita. Daca ai pielea subtire, aceasta va fi mult mai vizibila.  Citește mai mult...

Afla de la Dr. Oz care sunt cele mai importante vitamine şi din ce alimente le poţi lua! Găsește-ți motivația!

Alimente de sezon care vă răcoresc

Alimente de sezon care vă răcoresc


Publicat în SatuMareOnline.ro

Puteti recupera mineralele si lichidele scoase din corp prin transpiratie.

Vara, organismul pierde lichide şi minerale, pe care nu este rău să le aduceţi înapoi prin alimentaţie. Aşa veţi scăpa şi de oboseală. 

Mizaţi pe alimente precum pepenii, iar dintre legume alegeţi ardeii graşi sau castraveţii. Limonda cu ghimbir, ceaiurile fierbinţi, ciorbele reci de legume reprezintă alte alegeri inspirate.

Evitaţi dulciurile şi grăsimile 

Nutriţioniştii spun că există alimente care ajută organismul să menţină o temperatură normală, de exemplu fructele de pădure, spanacul, ardeiul iute.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

In zilele toride organismul are nevoie de hidratare, vitamine si minerale. Citește mai mult...

Alimentele dezechilibrate nutrițional, de obicei, hipercalorice, trebuie evitate. Găsește-ți motivația!