Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Peste două treimi dintre români nu consumă zilnic fructe și legume

Peste două treimi dintre români cu vârsta de peste 15 ani (65,1%) nu consumă zilnic fructe și legume, ceea ce îi plasează pe ultimul loc în UE la acest capitol, arată un studiu publicat vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) care se bazează pe datele din 2014.

La mică distanță de români sunt bulgarii, mai mult de jumătate din populația țării vecine (58,6%) declarând că nu consumă zilnic fructe și legume. La polul opus, campioni în UE la consumul zilnic de fructe și legume sunt grecii (30,1% din populație), urmați de croați (27,5%) și sloveni (27%).

Consumul regulat de fructe și legume este un #element #important al unei diete sănătoase și echilibrate. Mai pe românește: un măr pe zi ţine doctorul departe!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Agerpres. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

***

Dr. Oz îţi dă o mână de ajutor şi te sfătuieşte ce trebuie să faci ca să ai în meniul tău alimente sănătoase. Găsește-ți motivația!

Marele secret pentru a scapa de kilogramele in plus il reprezinta consumul de fibre.

Pentru a scapa de kilogramele in plus consumati fibre. Acestea sunt esentiale pentru buna functionare a tubului digestiv. Nutritionistii afirma ca introducerea fibrelor in alimentatie impiedica asimilarea grasimilor si asigura senzatia de satietate. Astfel mananci mai putin si pierzi si din greutate. Totodata, nutritionistii recomanda un consum intre 24-35 grame de fibre pe zi. Puteti consuma astfel alimente cum ar fi mazarea, varza, morcovii, bananele, merele, kiwi, perele, cartofii, caisele si portocalele.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Psyllium intra in compunerea unor suplimente destinate detoxifierii organismului si caratarii colonului. Citește mai mult...

În cura de slăbire include desertul care are indice glicemic scăzut. Găsește-ți motivația!

Reteta: pilaf cu urzici

Reteta: pilaf cu urzici


Publicat în Eva.ro

Urzicile sunt pline de vitamine si le poti include in meniul tau, mai ales daca tii post.

Pentru a prepara pilaful cu urzici aveti nevoie de 500 grame de urzici, 1 ceapa, 2 linguri cu ulei, 1 ceasca cu orez si sare. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste usor. Urzicile fierte si tocate, dar nu prea marunt, se aseaza in cratita cu orezul. Se toarna doua cesti cu apa in care au fiert urzicile, se adauga sare, apoi se pune la cuptor 20 - 30 de minute, pana orezul este fiert.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Esti la dieta si ti-e pofta de ceva dulce? Nu te arunca in punga cu napolitane! Citește mai mult...

Un “dulce” natural precum fructele uscate iti pot pacali pofta de “ceva bun”. Găsește-ți motivația!